Jag är mycket besviken på HV

HOCKEY

Assisterande tränaren Arto Ruotanen fick sparken efter HV:s usla spel i elitserien

1 av 2 | Foto: Arto Ruotanen bredvid den nye assisterande tränaren Fredrik Stillman i HV:s match mot Timrå för en vecka sedan.

HV 71 sjunker i elitserien.

Då sparkas andretränaren Arto Ruotanen.

- Jag fattar ingenting och det kommer som en överraskning. Jag önskar att ingen får vara med om det jag just varit med om, säger en nedstämd före detta elitserietränare.

Arto Ruotanen har varit i HV 71 i elva år, sex år som lyckosam defensiv back och fem år som ledare.

I går tog förhållande abrupt slut.

- Jag fick ett samtal på morgonen att jag skulle infinna mig på HV:s kansli. När jag kom dit sa sportchefen Dag Larsson till mig att jag fick sparken - direkt, säger en smått chockad Arto Ruotanen.

Beskedet kom som en fullständig överraskning.

- Jag är mycket besviken på HV 71, inte på spelarna, men på ledningen. Så här har jag aldrig blivit behandlad någon gång i mitt hockeyliv. HV har spelat dåligt på slutet och nu hängs jag ut som en syndabock, säger Arto Ruotanen.

"Blir en väckarklocka"

Den officiella förklaringen till att Arto Ruotanen får lämna tjänsten som andretränare är att HV 71 behöver en nytändning.

- Det här blir en väckarklockan för oss alla. Och att byta huvudtränare är betydligt mer omständigt och det finns för lite tid för en ny huvudtränare att hinna ta över, säger Dag Larsson.

Nu tar gamle HV-spelaren Fredrik Stillman över Artos funktion i laget. Redan för en vecka sedan fanns Stillman i båset när HV 71 vann mot Timrå.

- Det var välplanerat av ledningen. De ville väl matcha in Stillman, säger Arto Ruotanen.

Ruotanen har bott i elva år i Jönköping och familjen trivs i staden.

- Nu vet jag inte vad som händer. Men så här är väl tränarlivet. Jag har dock mycket svårt att komma över hur illa jag har blivit behandlad, säger Arto Ruotanen.

Finske Arto har spelat i fyra svenska klubbar

Fyra huvudtränare och en assisterande har fått lämna elitserien

Tomas Ros

ARTIKELN HANDLAR OM