Malmö Redhawks

Malmö: ”Vi stöttar varandra till fullo”

Av: 

Mattias Friberg

HOCKEY

MALMÖ. En tuff förlust mot bottenlaget Karlskrona.

Och utanför isen har två medlemmar av Malmö Redhawks drabbats av svåra sjukdomar i familjen.

– Vi ska gå vinnande ur de här striderna och stöttar varann till fullo, säger Malmöbacken Jens Olsson efter 2–4-förlusten hemma mot Karlskrona.

Den 29 september tog Malmö Redhawks assisterande tränare Jesper Mattsson timeout från hockeyn för att stötta sin son Oliver som har den ovanliga sjukdomen aplastisk anemi. 

I tisdags meddelade Malmö att lagkaptenen Erik Forssells frånvaro den senaste tiden beror på att hans dotter har cancer och att Forssell nu tar timeout på obestämd tid.

– När man fick reda på det första beskedet kände man att det var tufft. Med det andra beskedet förväntade man sig att det inte var sant att det händer. Men vi ska gå vinnande ur de här striderna och stöttar varann till fullo, säger Malmöbacken Jens Olsson.

Karlskronas första bortaseger

Den första matchen efter beskedet om varför Forssell är borta blev svår för Malmö. Laget lyckades aldrig resa sig från det tidiga underläget och Karlskrona tog sin första bortaseger för säsongen genom att vinna med 4–2 i Malmö Arena på onsdagen.

– Jag tycker inte vi gjorde tillräckligt mycket för att vinna matchen, säger Olsson.

Var det speciellt att gå in och spela i kväll med tanke på att Forssell var borta?

– Det första med Oliver när han blev sjuk, det var ett rejält slag i ansiktet. Sen går livet vidare och vi gör det vi ska här nere. Sen kommer nästa grej som också är så allvarlig med Forssells familj. Så visst, man får lite tankar på andra grejer. Men det är ingen ursäkt till matchen i dag. Vi har ett jobb att sköta och det ska vi klara av trots de tråkiga beskeden vi har fått. Givetvis lider vi mycket med Oliver och Moa.

Påverkar det här er på nåt sätt?

– Det är aldrig kul att få ett besked att någons barn har fått det beskedet. Det är nåt man förväntar sig att äldre människor ska få. Sen när barn får blir det extra tungt att få såna besked även om det inte är ens egna barn. Erik och Eriks familj är en stor del i Redhawksfamiljen här. Det är oerhört tråkigt, men vi ska gå vinnande ur de här striderna.

”Känns fel att säga så, men...”

Kan det stärka gruppen på något sätt?

– Tråkigt nog när det blir såna här besked så sluter man sig samman ännu mer som grupp. Det känns fel att säga så, men det blir så. Vi jobbar stenhårt för oss själva här inne, för laget och för de två drabbade.

Malmötränaren Peter Andersson säger att laget har pratat om de jobbiga situationerna och att man har en öppen dialog.

– Klart att vi har pratat om det. Det är en jättejobbig situation framför allt för familjen Forssell och Erik är en viktig kugge i vårt lag. När det händer och vi får reda på det blir det jättetufft. Vi har pratat om det och vi har kontakt med honom. Han skickar sms som vi läser upp för gruppen och laget. Vi känner att vi så gott vi kan är med och stöttar och hjälper, säger Andersson.

Påverkat det gruppen på nåt sätt? 

– Det är jättesvårt att säga. Just när vi har pratat om har det varit mycket tårar och man har varit ledsen. Det är en sak i sig och sen har vi våra hockeytankar. 

ANNONS

Betalar du för mycket för din el? Hitta ett bra avtal för dig när elpriserna rusar!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Fem punkter från det heta Skåne-derbyt

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Malmö Redhawks

SHL Svenska hockeyligan