Mats Lusth fortsätter som tränare i Mora

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TT NYHETSBYRÅN

HOCKEY

Mats Lusth tog över Mora inför SHL-kvalet och räddade kvar klubben i högsta serien.

Nu meddelar klubben att Lusth blir kvar som huvudtränare i klubben.

– Det känns fantastiskt bra att få komma hem till Mora, säger Lusth.

Mats Lusth inledde säsongen som tränare i division 1-klubben Kristianstad. Men inför SHL-kvalet mot Leksand valde Mora att plocka in Lusth som ersättare till sparkade tränaren Mattias Karlin. Lusth hade då ett uppdrag – att rädda kvar Mora i SHL. Något som han också lyckades med efter att Mora besegrat Leksand i det avgörande kvalet.

Men trots Lusths succé i Mora var det osäkert om han skulle fortsätta i klubben han själv spelade i som ung. Efter kvalvinsten och det säkrade SHL-kontraktet mot Leksand visste inte Lusth själv om det skulle bli någon fortsättning.

– Vi får se vad som händer. Nu ska vi njuta av segern. Jag har varit borta från Mora i 36 år och vill hem. Men det är inte i mina händer, sa Lusth till sportbladet då.

Kontrakt på 1+1 år

Men under onsdagen meddelade Mora att klubben valt att skriva nytt kontrakt med Lusth. Succétränaren har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över nästa säsong med option på ytterligare ett år.

– Det känns fantastiskt bra att få komma hem till Mora. Jag har varit härifrån länge nu och att få komma tillbaka och jobba som huvudtränare, det har alltid varit en av mina drömmar att få göra det, säger Lusth till Moras hemsida.

Lusth har en lång tränarkarriär bakom sig där han bland annat varit i Malmö Redhawks, franska Grenoble, Kristianstad och Tyringe. Men nu vänder alltså Lusth hem till klubben där hans karriär startade.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!