Efter segern: ”Bevisade att vi kan stänga igen en match”

HOCKEY

MALMÖ. Två brända segerchanser i rad räckte.

Den här gången höll Malmö undan i tredje perioden och kvitterade till 2–2 i matcher. Och segern fixades med två mål i powerplay.

– Ska vi gå långt måste powerplay vara något som man kan räkna med, säger Nils Andersson efter 3–1-segern hemma mot Frölunda.

Sex powerplay under de tre första kvartsfinalerna mot Frölunda – inget mål.

I den fjärde kvartsfinalen gjorde Malmö mål på två av sina tre första powerplay. Frederik Storm gjorde det första målet redan efter 37 sekunder och backen Nils Andersson direktsköt in 2–0 efter 6.22.

– Vårt powerplay har spelat relativt bra, Vi har legat på övre halvan hela säsongen. Men det räcke inte när det är slutspel. Då måste powerplay gå in och avgöra några matcher. Och det hade vi inte gjort än. Det var på tiden att vi gjorde det, säger Nils Andersson och utvecklar sitt snack om powerplay:

– Jag är stolt över min killar runt omkring mig. Det har satts lite press på vårt powerplay med tanke på att Frölunda vann förra matchen med ett powerplaymål och vi hade inte gjort något mål än. Då finns det två vägar att gå. Antingen krypa ihop och bli försiktiga eller gå för det. Vi hade hårda bra pass och gjorde det bra. Det syns att vi vill göra skillnad därute.

Malmö har haft ledningen i den tredje perioden i alla fyra kvartsfinalerna, men bränt vinstchanserna i de två senaste.

Den här gången hade Malmö en 2–1-ledning med sig in i tredje perioden och höll den.

– Vi bevisade att vi kan stänga igen en match. Det är bra för moralen och självförtroendet.

Pratade ni något om de tidigare tappade ledningarna inför tredje perioden?

– Vi pratade om det inför tredje och inför matchen. Vad som gör att vi tappar ledningarna. Vi har kommit överens om att hellre gå för det och försöka gå ut och vinna än att försöka försvara en vinst. Om vi går för det och misslyckas, då har vi ändå gett det ett försök. Det känns surast att vi har blivt passiva och fallit tillbaka lite tidigare. Det gäller att spela smart, men ändå med självförtroende.

Vad känner du inför match fem i Göteborg på tisdag?

–  Vi har haft ledningen i alla matcher och det är nåt vi går för igen. Vi känner oss oerhört starka och fulla av energi. Där nånstans vill jag vara mentalt, att ska Frölunda slå oss ska de upp på absolut toppnivå. Annars ska vi ta hem segern. 

Hockey Mania med Sportbladet hela våren

– slutspel, kval, nyheter, silly

Här hittar du guiderna till:

SHL-slutspelet herrar SDHL-slutspelet Kvalet till SHL Kvalet till Hockeyallsvenskan

Här läser du alla artiklar om:

Ishockey SHL-lagen Lagen i Hockeyallsvenskan Lagen i SDHL

Här läser du alla artiklar om varje SHL-lag:

Brynäs Djurgården Frölunda Färjestad HV71 Karlskrona Linköping Luleå Malmö Mora Rögle Skellefteå Växjö Örebro

Här läser du alla artiklar om varje lag i Hockeyallsvenskan:

AIK Almtuna Björklöven Karlskoga Leksand Modo Oskarshamn Pantern Södertälje Tingsryd Timrå Troja-Ljungby Vita Hästen Västervik

ARTIKELN HANDLAR OM