Elias Pettersson

Efter Petterssons show – lagkamraterna i slagsmål

avJonathan Nilsson

Elias Pettersson hade lekstuga mot St Louis Blues och gjorde fem poäng i Vancouvers 6–1-seger.

Det var Blues åttonde förlust på de elva senaste matcherna och under måndagen spårade det ur på lagets träning.

Två av spelarna rök ihop och började slåss med varandra.

St Louis Blues inledning på säsongen har varit allt annat än lyckad. 18 matcher in på säsongen sparkades tränaren Mike Yeo – och efter det har det gått ännu värre.

Kanske var gårdagens 1–6-förlust hemma mot Vancouver Canucks, som också har en mardrömslik månad bakom sig, droppen som fick bägaren att rinna över för två av Blues-spelarna.

”Det är oacceptabelt”

Succérookien Elias Pettersson stod för hela fem (!) poäng och storstjärnan Vladimir Tarasenko kände sig tvingad att be supportarna om ursäkt efteråt.

– Jag ber om ursäkt till alla fans. Vi kan inte spela så här på hemmaplan. Det är oacceptabelt. Jag vet inte hur vi ska lösa det, vi jobbar på det men det fungerar inte just nu, sa Tarasenko enligt St Louis Game Time.

Slagsmål på träningen

Under dagens träning nådde kaoset i klubben nya höjder.

Då började nämligen lagkamraterna Robert Bortuzzo, 29, och Zach Sanford, 24, att slåss med varandra. Spelarna släppte handskarna och framför allt Sanford fick motta ett par rejäla knytnävsslag mot huvudet.

Under kvällen kom dessutom beskedet att målvakten Chad Johnson, som fick hoppa in mot Vancouver och släppte in tre mål, har blivit uppsatt på waivers. Klubben har istället kallat upp Jordan Binnington från AHL.

ARTIKELN HANDLAR OM