Glädjebesked i rätten – Leksand räddas

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

De flesta av fordringsägarna gick med på kraven

Glädjebesked för Leksand i Mora tingsrätt.
Glädjebesked för Leksand i Mora tingsrätt.

Fordringsägarna går med på att skriva ned skulderna för Leksand Hockey.

Därmed räddas den klassiska klubben – för tillfället.

– Dagens lyckade förhandlingar innebär att klubben får en i grunden sund ekonomi som klarar spel i allsvenskan, vilken den tidigare inte haft, säger Mats Emthén, ansvarig för rekonstruktionen.

Klubben ansökte om rekonstruktion den 12 december – och i dag klockan 11.40 kom det glädjande beskedet för alla Leksandsupportrar från Mora tingsrätt. 

Rekonstruktionen går igenom vilket innebär att Leksands plan för att rädda klubben fullföljs.

Sven Rosén, styrelseordförande i Leksand Hockey:

– Jag är väldigt nöjd med utgången av dagens förhandlingar. Tingsrätten som innebär att vi nu har fått klartecken att genomföra ackordsförslag som presenterades i december. Jag känner också en stor ödmjukhet inför det stöd som så många visat, och ett ansvar för att förvalta det förtroende som vi anförtrotts, säger han i ett pressmeddelande.

Måste få in 20 miljoner

Nu är det upp till klubben att få in tillräckligt med pengar, runt 20 miljoner, för att kunna betala sina fodringsägare. Det ska ske senaste den 31 augusti, enligt tingsrätten.

Rekonstruktören fick ja från det flesta fodringsägarna (totalt 180 stycken) – däremot gick inte Svenska ishockeyförbundet med på att skriva ned sina skulder.

Satteverket ville inte heller går med på ackordsförslaget och menar att den skattetvist från 2008 som finns mellan parterna inte ska skrivas av.

Leksand kan också behöva betala tillbaka den statliga lönegarantin på tre miljoner kronor som under den senaste tiden betalat spelarlönerna. 

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN