Anton Grundel avslutar karriären

Färjestads Anton Grundel, 28, avslutar karriären i sviterna av en hjärnskakning.

– Hade jag fått göra ett val mellan att gå runt så här och ha alla pengar jag tjänat på kontot eller betala tillbaka varenda krona och bli återställd hade det inte varit ett svårt val, säger han till Färjestads hemsida.

I en match mot Växjö under 2017 drabbades Färjestads Anton Grundel av en hjärnskakning som kom att förändra hans liv.

Sedan incidenten inträffade har Grundel inte spelat någon ishockey alls nu och kommer beskedet att han lägger ned karriären, 28 år gammal.

”Paralyserad”

I en känslosam intervju på Färjestads hemsida berättar han om beslutet.

– Nu är det slut. Det är ett beslut jag inte vill ta, men jag har inget val. Det känns extra tungt att man inte tar beslutet själv. Det är ungefär ett och ett halvt år sedan det hände men jag har fortfarande problem i vardagen och familjelivet. Jag kan snabbt bli väldigt stressad och då slår det stopp. Det är som att du kastas in en bubbla och du hör ingenting runt omkring och då blir du paralyserad, säger han och berättar att han är oerhört tacksam över hustrun Beas stöd:

– Hon går igenom en sjuhelsikes resa hon också. Jag är inte den hon gifte sig med för ett antal år sedan. Jag är inte den hon valde att skaffa barn med. Men hon är stark, starkare än mig. Hon finns där och stöttar mig, alltid. Utan henne och barnen vet man inte riktigt var man hade varit riktigt.

Ångrar sin karriär med facit i hand

Vidare berättar Grundel, med över 300 SHL-matcher och ett SM-guld i bagaget säger att han gärna haft sin karriär ogjord.

– Hade jag fått göra ett val mellan att gå runt så här och ha alla pengarna jag tjänat på kontot eller betala tillbaka varenda krona och bli återställd hade det inte varit ett svårt val, säger han och avslöjar samtidigt att han levt med prestationsångest i ”12–13 år”, något som inte varit till nytta under rehabiliteringen.

Backen spelade, förutom en säsong i Karlskrona, hela sin professionella karriär i Färjestad, klubben som också är hans moderklubb.

Totalt svarade han för 52 poäng (11+41) i SHL-sammanhang.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN