AIK:aren stor skräll i Tre Kronors trupp

avPatrik Brenning

”Inte ens vågat drömma om”

Foto: SCANPIX

Efter att AIK åkt ur SM-slutspelet har förbundskapten Pär Mårts kallat in ytterligare två spelare till dubbellandskampen mot Tyskland.

Målvakten Viktor Fasth och skrällen Stefan Johansson får båda en plats i Tre Kronor.

– Det hade jag inte ens vågat drömma om, säger en förvånad Johansson till Sportbladet.

Att Viktor Fasth skulle få en plats i Tre Kronors VM-förberedande trupp var väntat. Däremot är uttagningen av backen Stefan Johansson en skräll – även för 23-åringen själv.

Förvånad själv

– Det hade jag inte ens vågat drömma om. Det var Mårts som ringde upp mig och sade att han vill ha med mig till nästa veckas landskamper. Självklart tackade jag ja till det. Det känns jätteinspirerande, säger Johansson.

Vad tror du om dina VM-chanser?

– Nej, det känns långt borta. Det är ingenting jag ens tänkt tanken på. Jag är bara glad att jag kommit med till det här. VM känns ganska långt borta.

”Bång förtjänar en plats”

Johansson och Fasth ansluter nu till truppen som ska möta Tyskland den 6:e och 8:e april. Men 23-åringen saknar en lagkamrat i truppen.

– Fasth tycker jag förtjänat det absolut. Han har varit riktigt bra i vinter. Sen tycker jag jag vi har många bra spelare även fast kollektivet varit det som gjort att det gått bra. Men bland annat (Daniel) Bång tycker jag har visat att han förtjänar en plats i landslagslaget.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tre Kronor