”Det här är ett skämt”

HOCKEY

Janne Karlsson rasande – visade fingret: ”Blir chockad”

LINKÖPING. Växjös tränare Janne Karlsson var rasande efter förlusten mot Linköping.

Han räckte finger åt Andreas Jämtin och skickade sedan en hård passning till domarkåren.

– Är vi i något b-land och spelar eller? Det är ett skämt för fan, säger Karlsson.

Jan Hlavacs segermål i förlängningen fick Janne Karlsson att se rött.

– Deras segermål föregås av en... våldtäkt höll jag på att säga. En av våra spelare blir påkörda framför mål och ingen kan ha undgått den crosscheckingen, säger Karlsson.

På tv-bilderna ser man hur Växjöcoachen räcker finger mot någon efter slutsignalen. Enligt Karlsson var långfingret inte riktat mot domarna.

– Nej, en spelare i deras lag (Andreas Jämtin) åker förbi båset och hånar oss.

”Pekar åt domaren”

När Sportbladet pratar med Jämtin om händelsen skrattar han.

– Janne försöker använda mig som sköld nu när han gjorde bort sig. Janne pekar finger åt domaren. Jag började skratta för att jag tyckte att det såg roligt ut. Då skrattade han tillbaka, säger LHC-forwarden.

Oavsett vem fingret var riktat till råder det ingen tvekan om att Karlsson var besviken på Thomas Andersson och Mikael Holm – och elitseriedomarna överlag.

– Vi får trippa på tå där ute för vi får ingenting med oss. Jag är trött på bedömningarna där ute. Vi blir alldeles för hårt drabbade. Vi har blivit fråntagna solklara mål som de dömt bort för oss i tidigare matcher.

Vilka?

– I Stockholm, men då var målkameran trasig. Modo borta blåser de mål, sedan ska de ringa men gör ändå inte det. Då får jag en förklaring att linjedomaren, som är från Själevad (ett samhälle utanför Örnsköldsvik) eller någonting, blåst för blockering. Vi sa ”men kolla på video”, men de vägrade. Då känner jag är vi i något b-land och spelar eller? Det är ett skämt för fan. Vi har teknologin men vi får inte ta del av den.

Du säger att ni är hårt drabbade. Är domarna hårdare i bedömningen gentemot er?

– Jag känner att det är för många incidenter för att det ska vara en tillfällighet. Kanske är det för att vi är nykomlingar. I fjol var vi ett topplag och då tänkte man inte på det. Det är en enorm skillnad nu. Jag blir chockad ibland över hur förlåtande de (domarna) är mot storlagen, säger Janne Karlsson och tillägger:

– Och det här är inget jag kastar ur mig. Jag har tänkt på det en längre tid. Vi har ändå vunnit de två matcherna jag pratar om tidigare. Hade vi förlorat hade jag varit skogstokig.

”Lugnt och fint samtal”

Efter matchen satt Janne Karlsson i ett möte med domarna.

– Vi hade ett lugnt och fint samtal, säger domaren Thomas Andersson.

Vad säger du om kritiken, att Växjö bedöms hårdare?

– Det får stå för honom. Jag kan inte säga något om det. Vill han säga saker får han göra det.

ARTIKELN HANDLAR OM