”Lunkan” nollade Canucks

HOCKEY

Rangers tog första segern i Vancouver på 14 år

40 skott – noll mål.

Henrik Lundqvist var omutlig när New York Rangers gästade bröderna Sedins Vancouver.

Och visst, då kom Rangers första bortaseger mot Canucks sedan 1997.

36 nollor.

Där har ni Henrik Lundqvist facit i NHL efter nattens jättematch.

New York Rangers-målvakten var fullständigt fenomenal och matchens givna stjärna när ”Blåskjortorna” borstaslog Vancouver Canucks – för första gången på 14 år.

Bröderna Sedins garde sköt inte mindre än 40 skott mot ”Lunkan”, men lyckades inte få hål på den storspelande Åresonen.

– Han var skillnaden mellan lagen, säger Vancouver-backen Kevin Bieksa.

”Hans livs match...”

– Det går nästan inte att spela ut ett lag så mycket som vi gjorde i 50 minuter, men han (Lundqvist) gjorde några riktigt bra räddningar. Det känns riktigt frustrerande att vi inte lyckades överlista honom.

Rangers försvarare Ryan McDonagh öste beröm över Lundqvist.

– Det var hans liv match. Han höll tätt trots alla utvisningar vi drog på oss, pratade med oss backar hela tiden och var positiv trots att han pepprades med skott.

0–0 stod sig till inledningen av den tredje perioden, då Lundqvists kollega på andra sidan isen, OS-mästaren Roberto Luongo, började svikta.

Målexplosion i tredje

Michael Rupp spräckte nollan efter 2.22, vilket blev starten på ett sprakande målfyrverkeri av Rangers. Med knappt tre minuter kvar fastställde slovakiske stjärnan Marian Gaborik slutresultatet till 0–4.

Men matchens förgrundsfigur var alltså Henrik Lundqvist – och därför fick han också bära ”the winning hat”, vinnarhatten, som Rangers delar ut till sin bästa spelare efter varje match.

– ”Richie” (Brad Richards) gav den till mig, han tyckte att jag förtjänade det. Jag bär den med stolthet – och jag tycker att den ser ganska bra ut på mig också, säger Lundqvist.

– Det var en intensiv match. Jag kände att jag följde pucken på ett bra sätt. Det har varit tufft att inte få några segrar på slutet – vi har varit nära hela tiden. Jag använde det som motivation i kväll.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL