Yzermans nya lag föll tungt mot Red Wings

HOCKEY

”Mest en mediagrej...”

Foto: AP SCANIX SWEDEN
Red Wings vann komfortabelt mot Lightning.

NEW YORK. Steve Yzerman fick inte visa sina gamla vänner hur duktig han blivit sedan han lämnade dem...

Hans Tampa åkte tvärtom på en duktig smäll när Detroit i natt kom på besök i Florida-värmen.

– Fast det där var mest en mediagrej. Vi spelare ville bara göra en bra match och det gjorde vi, säger målskytten Niklas Kronwall till Sportbladet efter 6-2-segern.

Red Wings-ikonen Steve Yzerman – nu i Tampa Bay.

Steve Yzerman spelade i Detroit Red Wings i 22 långa säsonger och är den anrika organisationens mest uppburne legendar.

Så helt konstigt är det ju inte att det blev lite ”buzz” när han i natt, som Tampa Bay Lightnings hyllade general manager, för första gången ställdes mot sina gamla vänner.

Nicklas Lidström, som haft ”Stevie Wonder” som lagkapten under större delen av sin karriär i Michigan, erkänner också det kändes lite konstigt att se gamle kompisen kopplad till en annan klubb.

– Men i huvudsak var det där en mediagrej. Vi spelare tänkte inte mycket på det där. Vi ville göra en bra match och det gjorde vi, säger Niklas Kronwall när vi når honom på telefon efter slutsignalen.

”Hanterade dem bra”

Gästerna tappade visserligen ett 2-0-övertag under andra perioden, men just Kronwall såg med en härlig liten fjösare, via två Tampa-skridskor dessutom, till att de kunde återta övertaget och sedan rann det alltså iväg till 2-6.

– Det var lite ovant för oss, Tampa spelar enligt ett ett-tre-ett-system och det stöter man sällan på i västra konferensen. Men vi hade snackat om det på förhand snackat om just det och hanterade det bra, menar ”Kronner”.

Därmed kan Wings – som är på så kallad papparesa i Florida och laddade upp med djuphavsfiske dagen innan matchen i St. Petes Times Forum – officiellt vara ur den djupa svacka som närmast chockade fansen i början av månaden.

– Det var katastrofalt ett tag, men nu gör vi åter det vi måste göra för att nå framgång. Alla jobbar hårt hela tiden, säger Kronwall.

Bortafansen ”otroliga”

Han hade också en assist under Tampa-matchen, liksom Tomas Holmström. Nicklas Lidström och Henrik Zetterberg svarade bägge för två.

Victor Hedman, å sin sida, gjorde det ena av Tampas tröstmål.

Noterbart i övrigt är att Detroit hade ett enormt stöd av inresta och inflyttade fans under sitt besök i västra Florida.

– Vi har alltid bra bortafölje, men det här är nog det mest otroliga under alla år jag varit med klubben, säger coachen Mike Babcock till nhl.com.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL