Succéjunior får sitt första A-lagskontrakt

HOCKEY

Han gjorde sitt första SHL-mål borta mot Skellefteå dagen innan nyårsafton. Därefter noterades junioren för över 20 minuters speltid i matchen mot Brynäs.

Nu har talangen Nils Lundkvist skrivit på sitt första A-lagskontrakt med Luleå Hockey.

– Det har varit min dröm sedan jag kom hit, säger 17-åringen i ett pressmeddelande.

Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN

17-årige talangen Nils Lundkvist kom till Luleå från Piteå för tre säsonger sedan. Sen dess har backen spelat med juniorlagen, fram till i höstas när han fick göra SHL-debut i en hemmamatch mot Malmö. Han står hittills noterad för 10 SHL-matcher och två poäng (1+1), och i J20-laget har han stått för 14 poäng (3+11) på 26 matcher.

Nu är det klart att speltiden i A-laget har resulterat i ett A-lagskontrakt. Succéjunioren har kommer överens med Luleå om ett avtal som sträcker sig fram till och med säsongen 2019/2020.

– Vi har länge känt till Nils Lundkvist potential, ändå har det varit imponerande att se det sätt som han har kunnat ta sitt spel till en högre nivå. Det är därför mycket välförtjänt som han nu har ett SHL-avtal med Luleå Hockey. Samtidigt är det ett gott betyg till vår juniorverksamhet och Norrbotten som en plantskola för framtida hockeyspelare, säger Luleås general manager Stefan Nilsson i ett pressmeddelande.

”Varit min dröm sen jag kom hit”

Lundkvist själv berättar om en dröm som har gått i uppfyllelse.

– Det känns jättebra att vi har kommit överens om det här SHL-avtalet med Luleå Hockey. Det är vad som varit min dröm sedan jag kom hit för att spela med juniorlaget för några säsonger sedan. Det här avtalet ger mig möjligheten att kunna fortsätta utvecklas på bästa sätt som hockeyspelare, säger 17-åringen.

Fotnot: Luleås nästa match i SHL spelas på torsdag kl 19:00 borta mot Malmö.

Så många SM-guld har SHL-lagen 00:26
ARTIKELN HANDLAR OM