Mats Rosseli Olsen talar ut om planstormningen

”Inser att Frölunda hade kunna bryta kontraktet”

avPelle Strandman

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

För drygt två år sedan var Mats Roselli Olsen en del av 2016 års största läktarskandal.

Nu talar han ut om händelsen i Betssons ”SHL-podden möter”.

– I efterhand så inser jag ju att Frölunda hade kunnat bryta kontraktet, säger hockeyspelaren.

Det har gått knappt två och ett halvt år sedan det allsvenska mötet mellan IFK Göteborg och Malmö FF spårade ur fullständigt på Ullevi.

Matchen var avbruten sedan ett knallskott kastats in mot MFF-spelaren Tobias Sana som värmde upp vid sidlinjen.

På plats för att se matchen var flera spelare från Frölunda som nyligen hade tagit SM-guld i ishockey.

En av dem var Mats Roselli Olsen – som under spelavbrottet bestämde sig för att lämna sin plats, springa in på planen och sparka in bollen i det öppna målet.

”Inte så genomtänkt”

Ett beslut han i dag ångrar.

– Jag försöker att inte se tillbaka så mycket på det, men vi kan väl säga att om jag hade fått chansen att göra det igen så hade jag inte gjort det. Det kan jag säga. Det blev bara fel hela grejen och det är klart att det är någonting jag ångrar, men som jag aldrig kan göra ogjort. Jag hade inte gjort om det i alla fall, säger Mats Rosseli Olsen i ”SHL-podden möter”.

Han tillägger:

– Det var ju inte meningen att på något sätt förolämpa någon, men jag ser ju också att det kan ha gjort det och att det blev fel på så sätt. När det väl hände så tänkte jag väl inte att det skulle ta sådana proportioner, men det var väl inte så genomtänkt. Jag skulle aldrig ha gjort det, men nu är det gjort och jag kan inte göra någonting åt det.

”Nu inser jag...”

Den 27-årige norrmannen blev avstängd från att gå på fotboll under en period men stöttades av Frölunda som lät honom spela vidare i föreningen.

Något han inte borde ha tagit för givet, medger han när han svarar på frågan om han var orolig för att hans kontrakt skulle brytas.

– Nej, egentligen inte. Jag trodde väl inte att det skulle gå så lång, men det är klart… Jo, kanske när man tänker på det så, men jag tänker att det mest gick ut över mig själv. Jag tänkte faktiskt att det skulle gå bra, men nu i efterhand så inser jag ju att de hade kunnat bryta kontraktet.

För knappt ett år sedan förlängde Mats Roselli Olsen sitt kontrakt med Frölunda fram till 2021.