Klubbarna som slåss om Anton Rödin

Förre Brynäs-kaptenen kan vara på väg hem till Europa

avHans Abrahamsson

Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

Brynäsfansen hoppas på en återkomst för Anton Rödin, 28.

Men enligt Sportbladets uppgifter är det inte aktuellt i dagsläget. 

I stället lutar det åt KHL för Rödin, som även har erbjudande från Schweiz. 

Anton Rödin fick lite överraskande en ny NHL-chans då Anaheim valde att kontraktera den förre Brynäskaptenen. Men glädje blev kortvarig för Rödin, som haft stora skadeproblem de senaste säsongerna. Anaheim var i första hand i behov av en center och det ökade inte direkt chanserna för ytterforwarden Rödin att ta en plats i NHL-truppen.

I stället blev han placerad på den så kallade waivern där andra NHL-klubbar kan ta över Rödins kontrakt.

Nu återstår det först att se om någon annan NHL-klubb nappar.

Anton Rödin har ett envägskontrakt, värt 750 000 dollar, som innebär samma lön i NHL som i AHL, men enligt Sportbladets uppgifter är Europa högaktuellt om han blir nerskickad till AHL.

Erbjuden stora pengar i KHL

Och det saknas sannerligen inte anbud i Europa. Enligt vad Sportbladet erfar finns det konkret intresse från bland annat de båda KHL-klubbarna Dynamo Moskva och Dinamo Minsk. Enligt Sportbladets källor handlar det i så fall om en lön på runt 700 000 dollar, närmare sex miljoner kronor för resten av säsongen. 

Även i Schweiz, där Rödin spelade förra säsongen, finns det stort intresse, men det handlar inte riktigt om samma lönenivå. Bland annat är Genève med i bilden. Rödins förra klubb, Davos, har i dagsläget en utländsk spelare för mycket, fem stycken och bara fyra får användas på match.

ARTIKELN HANDLAR OM