Efter krossen – hoppas att duon ska lyfta LHC

HOCKEY

ÄNGELHOLM. Den ene har varit skadad. Den andre har haft en tung återkomst. Efter storsegern mot Rögle hoppas Linköping att Nick Sörensen och Tony Mårtensson tillsammans ska lyfta LHC.

– Jag känner redan att jag får mer tid, säger Mårtensson efter 6–0 borta mot Rögle.

Det var ett mål som betydde mycket för matchen – och kanske även för framtiden. Tony Mårtensson hittade en helt fri Nick Sörensen framför mål och LHC gjorde 2–0 i den andra perioden. Efter det hade Rögle ingen väg tilbaka i matchen och Linköping vann med hela 6–0.

Det var ett speciellt mål för Nick Sörensen. Han är född i Danmark och uppväxt i Malmö. Men ändå betraktar 23-åringen Ängelholm som hemma. Sörensen var två säsonger i Rögle och gjorde sex A-lagsmatcher för klubben som 16-åring.

– Det är kul. Jag har spelat några bra matcher mot Rögle, men inte lyckats göra mål på dem tidigare, säger Nick Sörensen.

”Jäkligt smart”

Sörensen har missat tio matcher på grund av en benskada den här säsongen och det här var bara hans tredje match. Han har gjort två mål och gillar samarbetet med Tony Mårtensson.

– Det känns bra. Han är jäkligt smart. Vid målet hittar vi varandra bra. Han är en passare och jag gillar att skjuta.

Sörensen fortsätter: 

– Han vet var han vill ha spelarna på isen. Det är bara att lyssna och ha klubban i isen.

Tony Mårtensson flyttade hem till Linköping efter sju säsonger utomlands och centern har haft det jobbigt i början. Han har inte gjort mål än och när han spelade fram till 2–0-målet var det första målet Mårtensson var inne på framåt i spel fem mot fem.

– Det är klart det är jätteskönt. Jag, som hela laget, har inlett mindre bra och det här är jätteviktigt för självförtroendet, säger Mårtensson.

Bygger på kemin

Det här var tredje matchen Mårtensson spelar ihop med Nick Sörensen och 37-åringen gillar utvecklingen.

– Vi håller på att bygga på kemin. Han är en väldigt giftig spelare som gör mycket mål. Fredrik Karlström (tredje spelaren i kedjan) gör det också bra. Det här kommer lyfta oss alla tre, helt klart.

Kan han lyfta dig?

– Helt klart. Han är en otroligt skicklig spelare som vågar göra saker med pucken. Han skapar mycket yta med sin skridskoåkning. Jag känner redan nu att jag får mer tid. Sen känner jag att jag måste lyfta mig också. Det här var ett steg i rätt riktning. Nu gäller det att bygga vidare.

LCH har haft en trög säsongstart och har ännu inte vunnit två matcher i rad. Och redan på torsdagen möter laget Rögle igen – då på hemmaplan.

– Vi tänker att det här ska vara en säsongsändring. Vi vinner med 6–0 och alla får självtroende. Nu är det match på torsdag igen och det är 0–0 när det börjar igen. Är vi inte noggranna är Rögle giftiga. Vi får se på torsdag om vi har lärt något av det här, säger Mårtensson.

Så många SM-guld har SHL-lagen 00:26
ARTIKELN HANDLAR OM