Publicerad:
Uppdaterad:

Viktig seger för Skellefteå

Av: Jon Lundström

Publicerad:
Uppdaterad:

SKELLEFTEÅ. Utdömda och sågade.

Tv-experten Niklas Wikegårds hårda ord blev till tändvätska för Skellefteå – som svarade för en helgjuten insats i toppmötet mot Frölunda.

– Vi visar att vi är att räkna med, säger Oscar Möller som gjorde comeback för hemmalaget.

Foto: ROBERT GRANSTR÷M / TT NYHETSBYR≈N

I helgens direktsändning i Cmore var tv-experten Niklas Wikegård flera gånger under matchen mot Karlskrona kritisk till hur Skellefteå agerade. Han tyckte att skridskoåkningen och arbetsinsatsen var för dålig. 

Efter sändningen tog han resonemanget vidare på sin videoblogg. Under rubriken "Har Skellefteå tappat det" sågade han västerbottningarna vid fotknölarna.

– Skellefteå har spelat ett högpresterande spel i fem säsonger, men i år har det hänt någonting. Man får inte ihop det ordentligt. Spelet stämmer inte. I går var det så mycket slarv, så många tappade puckar... Det var riktigt, riktigt dåligt. Så dåligt har jag inte sett Skellefteå på många år. Det skulle inte förvåna mig om Färjestad piper förbi och Skellefteå får spela playin.

Tände till

Hårda ord som fick Skellefteå att tända till. I toppmötet mot Frölunda – förstärkta av Oscar Möller och Mark Katic som båda var tillbaka från skada – visade Skellefteå upp sig från sin bästa sida. Mark Katic spelade elegant fram till Pontus Petterströms 1–0-mål innan Joakim Lindström satte det matchvinnande 2–0-målet i den sista perioden, framspelad av Oscar Möller. 

Efter segern slår Skellefteåspelarna tillbaka på Wikegårds kritik.

– Kritiken mot vår arbetsinsats får stå för honom, säger Oscar Möller och fortsätter:

– Det är helt sant att vi varit mycket upp och ner. Vad det beror på är svårt att säga, men det är helt fel att kritisera vår arbetsinsats. Vi vill vinna alla matcher och målsättningen är SM-guld, vilket jag tycker vi har kapacitet för.

Med en omgång kvar av grundserien har Skellefteå fortsatt två poäng tillgodo på Färjestad, strax under kvartsfinalstrecket.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Publicerad: