Kängan till NHL efter tunga förlusten

Foto: TT
HOCKEY

Hete Mika Zibanejad satte två nya mål mot Carolina Hurricanes.

Men den som stal rubrikerna efter New York Rangers 3–4-förlust var tränaren Alain Vigneault.

– Ligan vänder alltid saker och ting åt ett håll så att det ser bra ut för dem, säger han om kvitteringsmålet som grundlade Carolinas seger.

New York Rangers åkte på en tung uddamålsförlust borta mot Carolina Hurricanes natten till fredagen.

Positivt för Rangers var åtminstone att Mika Zibanejad, 23, fortsatte att leverera och satte två nya mål – båda i den andra perioden – när gästerna gick upp till en 3–2-ledning efter svenskens fullträffar.

Zibanejad, som avgjorde i förlängningen mot Tampa Bay Lightning i måndags, har kommit tillbaka starkt efter sin benskada och varit en av New York-lagets mest framträdande spelare den senaste tiden.

Men Carolina vände tillbaka i den tredje perioden och vann med 4–3 efter dubbla mål av finländaren Sebastian Aho.

Kritiserar domslutet

Kvitteringsmålet till 3–3 var dock omdiskuterat, eftersom Elias Lindholm störde Rangers-målvakten Antti Raanta när Aho avlossade bössan. Bortalagets tränare Alain Vigneault utmanade domslutet utan resultat – och det fick honom att rasa efter matchen.

– Det är ingen tvekan för mig om att det domslutet vände matchen, även om vi inte spelade bra i den tredje perioden, säger coachen till New York Daily News och fortsätter:

– Man undrar om NHL verkligen har rätt, men ligan vänder alltid saker och ting åt sitt håll så att det ser bra ut för dem – och så har det alltid varit.

Även Raanta var kritisk till att målet godkändes.

– Jag hörde när Aho sköt men i samma sekund drogs målvaktsmasken upp över näsan på mig. Så det var ganska svårt att se pucken…

Sebastian Aho själv var däremot desto gladare, eftersom han nu är uppe i 20 mål den här säsongen och på så vis försäkrat sig om miljontals kronor i bonus.

ARTIKELN HANDLAR OM