Rasar över tacklingen – men fansen jublar

Foto: Viasat
HOCKEY

TAMPA. Florida-spelarna kastade sig rasande  över honom. 

Men av de egna fansen i Amalie Arena fick Anton Strålman en stående ovation för höfttacklingen han satte in på Denis Malgin i natt. 

– Ja, den var ju perfekt, säger ”Strålle” med ett flin till Sportbladet efter 3-2-segern.

Foto: Viasat

Det var en bit in i den andra perioden i Florida-derbyt mellan Lightning och Panthers i Amalie Arena som Anton Strålman levde ut sina Scott Stevens-talanger.

Schweizaren Denis Malgin kom stävande på vänsterkanten och den 30-årige västgöten gled långsamt mot  honom och satte i rätt ögonblick in en  klassisk gammal höftrullare utefter sargen. 

Tyvärr skedde det precis vid gästernas bås, så Malgin träffade skarven vid plexiglaset, blev liggande på isen i smärtor och tvingades avbryta matchen.

– Ja, jag åkte ju bakåt såg tyvärr inte exakt var vi befann oss så det var lite olyckligt. Annars var det ju en perfekt tackling, säger ”Strålle” när vi träffar honom efteråt.

”Perfekt tackling”

Motståndarna blev rasande och kastade sig över den svenske backen, men fansen på läktarna belönade honom med en stående ovation.

– Det skulle jag ju ha också, skojar han.

– Som sagt, det var en perfekt tackling.

Matchen, en av de viktigare för säsongen, vann Lightning med 3-2 efter att ha hamnat i 2-0-underläge i första perioden.

– Vi steppade upp allting i andra perioden och det gav resultat. Jag tycker vi visar bra karaktär igen, konstaterar ”Strålle”.

Het i powerplay

Eftersom Toronto samtidigt vann mot Carolina på övertid – siffror: 2-1 – är det dock fortfarande tre poäng upp till andra wild card-platsen.

– Vi får inte så mycket hjälp, men vi har många matcher mot lagen vi krigar mot och får se till att vinna då, menar tacklingskungen Strålman,. 

Victor Hedman stod för en assist, i ett powerplay, och är därmed den back i ligan som stått för flest framspelningar i just powerplay.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL