Stort tryck på finalbiljetter

Foto: TT/BILDBYRÅN
HOCKEY

HV71 blev i går klart för SM-final och idag släpptes biljetterna till lagets två första hemmamatcher.

Det har varit stort tryck på biljetterna som väntas säljas slut.

– Det här är något helt annat. Det märks att det är stort sug efter finalspel, säger Andreas Karlsson, biljettansvarig HV71.

4–2 slutade matchen mellan HV71 och Malmö i går och det tog HV71 till final efter att ha vunnit fyra matcher, medan Malmö endast mäktade med en seger. Det är HV71:s första final sedan 2010. Enligt HV71:s biljettansvarige, Andreas Karlsson, märktes det också när biljettförsäljning öppnade vid klockan tio i förmiddags.

– Det här är något helt annat. Jag har inte varit med vid tidigare finaler, men jag märker ändå att trycket är väldigt högt. Vi spelar final med allt vad det innebär och det märks att suget efter det är stort, säger Andreas Karlsson.

”Fantastiskt publikstöd”

Kinnarps Arena tar cirka 7000 åskådare och redan nu är 6000 av dem uppköpta. Trycket på biljetterna var till och med så högt att HV gick ut på twitter och förvarnade om att det är långa köer som leder till att det tar lång tid att få sin biljett. Hur länge som det finns biljetter kvar är osäkert.

– Det är svårt att säga. Men jag kan säga att om man är sugen på att se ishockey så bör man gå in nu, säger Karlsson.

Han lyfter också fram publiken som en viktig faktor i de kommande finalmatcherna.

– Det är oerhört viktigt. Vi har ett fantastiskt publikstöd som vi sett både i grundserien, men framförallt i slutspelet. Jag hoppas att vi kan fylla arenan alla våra hemmamatcher, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM