Oskar Lang förlänger med Leksand

Foto: BILDBYRÅN
HOCKEY

Leksand förlorade i helgen kvalet mot Mora, och tvingas starta om i hockeyallsvenskan.

Men ett glädjebesked för Leksands supportrar är att talangen Oskar Lang förlänger med klubben.

– Vi har skrivit ett tvåårskontrakt med Oskar och är jätteglada över att han vill fortsätta att vara en del av Leksands IF, säger Mikael Karlberg från sportrådet.

Det blev som bekant förlust i ”slaget om Siljan” för Leksand. Men redan nu börjar klubbens resa tillbaka mot SHL, när de bekräftar att 20-åringe Lang stannar i klubben.

– Oskar har varit en av våra bästa spelare denna säsong, och han visade direkt att han vill stanna och fortsätta kämpa för Leksands IF. Vi ser fram emot att se honom fortsätta utvecklas hos oss, säger Mikael Karlberg i ett pressmeddelande.

Oskar Lang debuterade för Leksand i SHL säsongen 2014/2015, och den här säsongen har forwarden svarat för 16 poäng (7+9) på 45 SHL-matcher, och två poäng (1+1) under kvalet.

– Personligen har jag en bra säsong bakom mig, men självklart känns det tungt att det gick som det gick för lagets del. För mig var det självklart att stanna kvar nu och försöka hjälpa laget tillbaka till SHL. Jag vill ha revansch, säger Oskar Lang.

”Nu tar vi nya tag”

Forwarden vill också passa på och tacka Leksands fans för deras support, och förtydligar att laget direkt siktar på att ta sig tillbaka till SHL.

– Vi i Leksand har Sveriges bästa fans, så jag vill rikta ett stort tack till er för allt stöd under säsongen. Nu tar vi nya tag och hoppas att ni vill vara med oss på resan tillbaka till SHL, avslutar Lang.

ARTIKELN HANDLAR OM