Talar ut efter tuffa tiden: ”Mentalt misshandlad”

Foto: PETER SKAUGVOLD / BILDBYRÅN
Patrick Cehlin
HOCKEY

Det stormade rejält runt Patrick Cehlin, 26, i fjol.

Nu talar Luleå-forwarden ut om flyttryktena, den ”mentala misshandeln” och Instagram-bilden som rörde upp känslor.

– Man blev inte direkt önskad all lycka i livet, säger 26-åringen i en intervju med Nordicbet.

Patrick Cehlin, 26, hade en tuff fjolårssäsong. Forwarden, då i Rögle, fick avsluta säsongen redan den 17 november efter att ha drabbats av en hjärnskakning i en match mot Luleå.

Dessutom stormade det rejält även utanför planen i början av året.

I januari kom uppgifter om att Cehlin hade skrivit på för tidigare klubben Djurgården och att han och lagkamraten Sebastian Wännström strejkade på grund av en konflikt, där Rögle uppgavs ha stängt av dem.

”Bullshit”

Något som sportchefen Anders ”Masken” Carlsson dementerade starkt.

– Det är bullshit, åt helvete. Spelarna har dels inte skrivit på för någon annan klubb och båda mår jävligt dåligt just nu, sa han till Sportbladet.

Cehlin, däremot, valde att lägga locket på.

Foto: ANDERS BJURÖ / BILDBYRÅN

Nu, i en intervju med Nordicbet, talar han ut om ryktena.

– Det är klart att det var jobbigt, det är så lätt att nå folk via sociala medier i dag. Det var så mycket grejer som nådde fram till mig eller som folk frågade. Det sades att Rögle stängde av oss, att de inte ville betala vår lön, och att vi hade signat med andra klubbar. Försäkringsfrågor, att Rögle inte hade råd att betala min lön för att det var så dyrt om något skulle hända, att vi strejkade... Det var hur mycket grejer som helst, säger Cehlin, som hävdar att det ”absolut inte” låg någon sanning i ryktena.

Mentala coacher

I stället, menar Cehlin, pratade han tidigt med Rögle om att förlänga med klubben, vilket rann ut i sanden i samband med skadan.

Han tog hjälp av mentala coacher för att försöka avskärma sig från allt som strömmade in, men när inget fungerade samtidigt som huvudvärken efter hjärnskakningen fortsatte att plåga honom fick han i februari rådet av sin läkare att åka utomlands.

Då blev det ännu mer liv.

Cehlin spenderade två veckor i Thailand för att vila upp sig, där han la ut en Instagram-bild som bara eldade på ryktena och kritiken från supportrarna.

– Jag visste inte först att det var så jäkla mycket snack, men det var det. Det var Facebook-meddelanden hit och dit och Twitter och Instagram. Vissa hade hört rykten, till exempel att jag hade skrivit på för Malmö eller Djurgården. De frågade mest vad fan man höll på med och önskade inte direkt en all lycka i livet, om man säger så.

”Jävla prövning”

Han fick aldrig något nytt erbjudande från Rögle och skrev i stället på för Luleå.

Nu är han återställd och har hittills svarat för en poäng på två matcher.

– Det tog ett tag innan jag började må bra igen. Det är klart att man tänkte på sin framtid (i samband med hjärnskakningen) och mentalt blir man rätt misshandlad. Det är en jävla prövning. Men det är ganska kul när man tittar tillbaka. Jag och Wännström, som hade samma skit, tog promenader i skogen och pratade om vad vi skulle göra och bollade idéer. Tittar man tillbaka på det i dag så är det roligt men just då var det inte så jävla kul.

På lördagen tar Luleå emot Djurgården på hemmaplan, 18.00.

ARTIKELN HANDLAR OM