SHL 2017/2018

FBK tillägnade segern till ikonen

Av: 

Anna Lindbäck

HOCKEY

KARLSTAD. Färjestad tog sin tredje raka seger.

Då tillägnades trepoängaren FBK-ikonen Rickard Wallin. 

- Han kom in innan matchen och sa att vi inte skulle spela för honom. Men det är klart man tillägnar honom en del av detta, säger forwarden Martin Johansson.

Färjestad har fått en flygande start på säsongen när man inkasserade tredje raka segern. De senaste åren har den här typen av säsongsstarter varit rätt unika för FBK. Senast man fick en kanonstart med tre raka segrar var 2015/2016. Men för att hitta ännu en sådan minisvit får man backa tillbaka bandet till säsongen 2007/2008.

Men nu är man alltså där igen.

- Det är klart att det är viktigt att få en sådan start på en säsong. Men det gäller också att stå stadigt med fötterna på jorden. Det är en lång säsong och det vet vi.. Det gäller att gnugga på nu och vi vet vad som kommer att krävas av oss, säger Martin Johansson, forward i FBK.

Mäktig stämning

Matchens inramning förtjänade fem starka plus. Det var lapp på luckan och inför nedsläpp bjöd klubben på en mäktig och lång hyllning av FBK-ikonen Rickard Wallin, när hans tröja hissades i taket.

- Jag hann spela en liten sväng med honom i FBK. Innan matchen så var han nere till oss i omklädningsrummet och sa att vi inte skulle spela för honom, utan för oss själva och laget. Men det är klart som fan att man känner att det är kul att vinna för honom på hans stora kväll, säger Johansson.

Rickard Wallin om hyllningen:

- Jag blev väldigt tagen av denna stund. Nu känns det som att det verkligen är slut på riktigt och det är ett sätt att verkligen gå vidare på.  Jag är sjukt tacksam för allt jag har fått uppleva med Färjestad.

Många klassiska storspelare på plats

Kvällen till ära hade FBK-ikonen närmare 100 gäster inbjuda till den speciella kvällen. Några av dem satt på första parkett på isen: frun, barnen och radarkompisarna Christian Berglund och Jonas Frögren. De två sistnämnda stod också sida vid sida om Wallin när han tröja slutligen hissades i taket.

- De har varit mina stöttepelare under min karriär och de har varit mina närmaste hockeyvänner. Vi ställer upp för varandra och även om det kan gå ett tag innan vi hörs så vet vi att vi alltid finns där för varandra. Det kändes fint att de var med mig under denna stund.

Håkan Loob höll ett tal och flaggade för en anställning i FBK för Wallin.

- Nu har jag ett tvåårigt avtal skrivet med Viasat. Sedan får v ser vad som händer, säger Wallin.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inget av SHL – streama alla matcher på C More!

C More

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL 2017/2018

Rickard Wallin

Håkan Loob

Jonas Frögren

Hockeyallsvenskan

Färjestad BK