Färjestads bästa start på 23 år

Foto: BILDBYRÅN
HOCKEY

Karlstad. Vilken drömstart, Färjestad.

Klubben har tagit fem raka segrar - vilket är den bästa säsongsinledningen på 23 år.

- Det är grymt viktigt att få en sådan här start på säsongen, säger Gereon Dahlgren, assisterande tränare.

Experterna tippar: Så slutar SHL 00:23

I back to back-mötet mot Mora tog Färjestad säsongens femte raka seger efter 4-1-vinsten. Nu toppar FBK tabellen på 14 poäng. Nuvarande tabelltvåan HV71 har lika många poäng, men sämre målskillnad samtidigt som de har spelat en match mer än Färjestad.

Inledde med sju raka för 23 år sedan

För att hitta en lika bra säsongsinledning för Färjestad får man bläddra tillbaka ganska långt i historieböckerna. Faktum är att den senaste drömstarten - av den här kalibern - kom för 23 år sedan. Då inledde Färjestad dåvarande elitserien med att sju raka matcher utan förlust (se faktarutan nedan). 

– Det är bra gjort. Hockey går ut på att vinna. Det är grymt viktigt att få en sådan här start på säsongen. Särskilt med tanke på hur det ser ut i föreningen nu, med mycket förändringar i både organisation och spel, säger Gereon Dahlgren.

Vad tänker du när det var senast 23 år sedan FBK fick en sådan bra säsongsstart?

- Klart det är kul. Men jag lever i nuet och jag är inte så mycket för historia. Anledningen till att vi har fem raka segrar, tror jag beror på att vi fått ihop helheten på ett bra sätt.

Gjort poäng i varje match

Vad skickar detta för signaler till motståndare?

- Det är klart att det rycker på ögonbrynen när de ser att det går bra för oss. Men det spelar ingen roll vad andra tycker.

Om vi vänder på frågan, vad skickar det för signaler till kollektivet Färjestad?

- Det skickar väldigt bra signaler. Vi hade inte kunnat börja säsongen på ett bättre sätt, säger Dahlgren.

Noterbart är att Michael Lindqvist svarade för två mål. Det betyder att forwarden, som värvades från AIK i våras, gjort poäng i varje SHL-match hittills. 

ARTIKELN HANDLAR OM