Ryan Ellis trejdad från Nashville till Philadelphia

NEW YORK. Ombyggnationen i Nashville intensifieras.

Nu har Predators trejdat även backstjärnan Ryan Ellis – till Philadelphia Flyers.

Ja, det verkar som att Predators mångårige general manager David Poile bestämt sig för att hans klubb behöver en grundlig nystart, för en efter en försvinner de spelare som senaste decenniet utgjort kärna i lagbygget på södra Broadway.

För drygt två veckor sedan trejdades Viktor Arvidsson till LA Kings och under lördagen blev det klart att även backikonen Ryan Ellis spelat sin sista hemmamatch i Bridgestone Arena.

Han trejdades under lördagen till Philadelphia Flyers i utbyte mot Philippe Myers och förra drafttvåan Nolan Patrick – som omedelbart skickades vidare till Vegas Golden Knights. I andra riktningen kom Cody Glass – den förste spelare Vegas någonsin draftade.

”Han är nog besviken i dag”

Ellis, 30, skrev så sent som 2018 på ett åttaårskontrakt värt sammanlagt 430 miljoner kronor och har flera gånger uttryckt en önskan om att få tillbringa hela karriären i Nashville. 

”Han är nog besviken idag”, skriver mångårige Predators-reportern Adam Vingan på Twitter.

Flera affärer genomfördes i NHL innan alla trupper på lördagseftermiddagen ”frystes” i väntan på veckans expansionsdraft, när nya laget Seattle Kraken får plocka för sig av spelare de övriga klubbarna inte skyddar (vilket det är offentliggörs under söndagen)

  • New York Rangers bytte ett sjundeval i draften 2022 mot nyblivne Stanley Cup-mästaren Barclay Goodrow, del av Tampas fruktade ”identitetskedja”. Samtidigt skickade de centern Brett Howden till Vegas och fick backen Nick Desimone i retur.
  • Toronto Maple Leafs trejdade till sig Jared McCann från Pittsburgh – för svenske talangen Filip Hållander och ett draftval.
  • San Jose Sharks skaffade sig en ny målvakt, i form av Arizonas Adin Hill. Det kostade tjeckiske keepern Josef Korenar och ett draftval.

Samtidigt meddelas att St. Louis Blues inte kommer att skydda ryske stjärnan Vladimir Tarasenko. Han lär sålunda hamna i Seattle.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!