HockeyEttan

Kalix vidare till åttondelsfinal efter rysare

Tränaren: ”Väldigt mycket dramatik”

Av: 

Felix Pettersson

HOCKEY

Kalix inledde play-in spelet med förlust nere i Vännäs.

Men med två raka segrar kunde norrbottningarna till sist knipa avancemang även om lördagens seger satt långt inne.

– Det var väldigt mycket dramatik, säger Kalix tränare Michael Lindgren till Sportbladet.

Kalix tog ledningen tidigt när KHL-meriterade Deivids Sarkanis slog en passning ingen av gästerna hann se till Philip Norberg Aspnäs som fick öppen kasse.

Men allt eftersom perioden utvecklade sig kom Vännäs mer och mer in i matchen och gästernas slit höll på att belönas mot slutet av perioden om inte för att backen Philip Eriksen stått för en benparad på mållinjen.

Istället blev det ett mål i baken i nästa skede efter att spelet vänt och Josef Lindvall slagit in sin egen retur.

”Lite väl naiva”

Matchbilden i andra påminde om den första men denna gång hade Vännäs turen med sig.

Först klev lagkapten tillika poängkung i grundserien Alexander Karlsson fram och reducerade med ett klockrent avslut i spel fyra–mot-fyra.

Och kvitteringen trillade in bara 25 sekunder senare efter att hemmaförsvaret helt missat en friskrinnande William Magnusson från utvisningsbåset.

Magnusson gjorde inget misstag utan petade in 2–2 och matchen levde i allra högsta grad.

– Jag tycker nog vi får lite väl bra utdelning i första. Vi öppnar bättre än dem men 2–0 är i överkant tycker jag. Sen i kombination med gårdagens resultat blir vi lite väl naiva i andra och mot Vännäs kostar det, säger Lindgren.

”Blir lite missvisande”

Till slut kunde dock avgörandet komma.

Med mindre än en minut kvar av matchen hittade Sarkanis Filip Lindbäck som sate 3–2, ett resultat som innebär att Kalix är vidare till åttondel.

Men även om coach Lindgren är nöjd med avancemang menar han att det finns mer att hämta.

– Vi är det lag som har mest puck och trycker på kasse men deras gameplan är att kontra sönder så jag kan känna att skottstatistiken blir lite missvisande. Jag tycker inte vi får nog med trafik på kassen idag, säger Lindgren.

”Ledsamhet och tomhet”

Matchen andades nerver och halvvägs genom tredje rann det över efter kamp framför Vännäs målbur och slagsmål utbröt mellan Kalixbacken Matej Svetlik och Kevin Weiskog i Vännäs.

Gruffet renderade i sex utvisningar på fyra spelare innan domarna höll hårt i pipan resten av matchen, till Vännässpelarnas förtret.

För precis innan det matchvinnande målet revs gulklädde Johan Warg ned i mittzon utan åtgärd och efter slutsignal var det flera Vännässpelare som yttrade väl valda ord till domartrion.

– Det enklast att säga är att det är skandal, men samtidigt måste vi göra mål också. Det var faktiskt lite surt. Efter vad vi gjorde de sista 30 minuterna av matchen förtjänade vi att vinna idag, säger en besviken Jesper Jäger, tränare i Vännäs, efter matchen och fortsätter:

– Vi har en grupp som börjat den här säsongen på en helt annan nivå än vi har slutet. Vi har jobbat otroligt hårt tillsammans och till slut börjar man drömma så när det tar slut så abrupt blir det väldigt jobbigt. Det blir en besvikelse, en ledsamhet och en tomhet helt enkelt.

ANNONS

Hockey-VM dominerar dagens Powerplay. Hur sitter dina tecken? Syna kupongen och gå för åtta rätt!

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Powerplay

Kalix är vidare i Hockeyettans slutspel.
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet sänder slutspelet i ATG Hockeyettan

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

HockeyEttan

Kalix HC

Vännäs HC

Ishockey

Michael Lindgren