Klart: Mattias Karlin ny tränare i Modo

Publicerad 2021-04-16

Modo har nu presenterat Mattias Karlin som ny huvudcoach.

Efter succén i Västervik köper klubben loss honom från seriekonkurrenten.

– Vi ska sikta på slutspel och där kan allting hända, säger 41-åringen.

Mattias Karlin bryter kontraktet med Västervik och har skrivit på för Modo de tre kommande säsongerna.

Kontraktet med Västervik gällde över två ytterligare säsonger, men där fanns en klausul för att lämna bara för just Modo. Enligt uppgifter får Modo köpa ut honom för 300 000 kronor.

– Det är en väldigt härlig känsla att komma hem till Modo. Det är min moderklubb och jag har följt laget hela tiden och hängt med när de är i farten. Modo-hjärtat är stort, jag representerade klubben under nästan hela min karriär från sex års ålder, säger Mattias Karlin.

Legendar i Småland

Som center spelade han fyra säsonger i elitserien för Modo innan han provade på spel i Nordamerika och karriären tog slut på grund av skada.

Under tio säsonger i Västervik har Mattias Karlin legendarstatus efter tagit laget från division 2 till semifinalförlusten med 4–2 i matcher mot Timrå i hockeyallsvenskan.

Västervik imponerade i stort i slutspelet på sättet de kunde anpassa sitt spel och förändra matchbilder.

Rörigt i Ö-vik

I Modo försvann Björn Hellkvist till Leksand inför den här säsongen. Ville Nieminen tog över som huvudcoach men fick lämna till förmån för Pär Styf och Pär Omark. De sparkades i sin tur och Magnus Sundquist kom in i slutet av säsongen.

Henrik Gradin har tagit över som sportchef efter Fredrik Glader. För närvarande finns fem backar och fem forwards på kontrakt.

Efter andraplatsen förra säsongen slutade Modo tolva den här säsongen och hade spelat klart efter grundserien.