NHL

Bäckström med Capitals första mål: ”Skön start”

Av: 

Per Bjurman

HOCKEY

NEW YORK. Nicklas Bäckström vet hur man inleder en NHL-säsong.

Han stänkte in sitt första mål för året direkt i Washingtons premiärmatch mot Buffalo i natt.

– Självklart är det skönt att få en sådan start. Jag tycker överhuvudtaget det var en bra öppningsmatch, säger ”Bäckis” till Sportbladet efter det som till sist blev en 6-4-seger.

Premiären i Keybank Center i Buffalo hade bara pågått i drygt fem minuter när Nicklas Bäckström – som med nattens match inledde sin fjortonde NHL-säsong – slog till.

Evige radarpartnern Alex Ovetjkin tråcklade under en kontring fram pucken till Nicklas precis vid kassen och han kunde tämligen ouppvaktad och obehindrat snärta in 1-0 bakom Carter Hutton.

– ”Ovie” slog en väldigt fin passning och jag hade ganska öppet läge. Självklart är det skönt att få en sådan start, förklarar den 33-årige stjärncentern på telefon från Buffalo.

Sabres heta nyförvärv Taylor Hall kvitterade några minuter senare, men Capitals svarade direkt, gick sedan ifrån till tvåmålsledning och vann till slut med 6-4.

– Jag tycker det var bra öppningsmatch från vår sida. Det märktes såklart att det var länge sedan många på isen senast spelade match men vi kom ut starkt och var hungriga, fortsätter ”Bäckis”, som också bidrog med en assist.

”Roligare att spela med än mot honom”

Duellen i Buffalo var för övrigt slovakiske veteranjätten Zdeno Charas första med Capitals, efter femton år i Boston, och han skötte sig enligt nye lagkamraten Bäckström utmärkt.

– Det är väldigt mycket roligare att spela med än mot honom, det kan jag säga.

Hos Sabres såg Victor Olofsson lika het ut som under det strålande fjolåret. Han stänkte in ett mål i tredje perioden och bokfördes även för en assist.

ANNONS

Djurgården möter Hammarby i Allsvenskan på söndag! Missa inte veckans dramatik på Stryktipset.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

LÄS VIDARE

58 svenska stjärnor i stora NHL-enkäten 2021

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL

Nicklas Bäckström

Ishockey

Washington Capitals