SHL Svenska hockeyligan

Malmö pausar verksamheten efter coronautbrott

Av: 

Mattias Karlsson

Hans Abrahamsson

HOCKEY

Malmö pausar verksamheten efter att coronaviruset har spridit sig till fler personer runt SHL-laget.

Något som Sportbladet kunde avslöja och nu har bekräftats av SHL.

– Hela världens står i brand och folk dör och vi ska kriga för hålla igång hockeyn?, säger sportchefen Patrik Sylvegård till SVT Sport.

Det började med att forwarden Lars Bryggman i lördags testades positivt för covid-19 i lördags. Efter det genomfördes tester på resterande del av spelar- och ledarstaben, då var alla resultat negativa.

Nu har fler i Malmö testats positivt. Det är tillräckligt många för att klubben ska tvingas pausa verksamheten tills vidare.

Patrik Sylvegård har tidigare sagt att han vill stänga SHL för nedflyttning. Nu är han tveksam till om ligan ska spelas klart överhuvudtaget.

– Ibland ifrågasätter man vad man håller på med. Tittar vi i Skåne är det 700-800 personer som ligger inne just nu. Vi har vänner och sponsorer som har varit riktigt dåliga och gått bort så det gäller att vi försöker sköta allting bra, säger Patrik Sylvegård.

Inställd turné

På lördagseftermiddagen förlorade Malmö hemma mot Leksand med 0–1. Enligt spelprogrammet väntade den när veckan bortaturné mot Brynäs (tisdag) och Djurgården (torsdag), båda de matcherna flyttas nu fram.

I stället så spelar Brynäs mot Djurgården i Gävle under tisdagen, medan Örebro–Djurgården flyttas till tisdag den 23 februari. Oskarshamn–Örebro som skulle spelas på torsdag flyttas också fram, i stället spelas Djurgården–Örebro.

Lars Bryggman blev sjuk natten mellan fredag och lördag. Efter det är han självisolerad och behandlar sig på egen hand hemma.

– Jag fick hög feber under natten och när jag testade mig på morgonen visade provsvaret att jag fått corona. Just nu mår jag efter omständigheterna ganska bra, säger Lars Bryggman.

Lite schemautrymme

Brynäs–Djurgården blir nu en retur efter lagens möte i Gävle i lördags. Brynäs vann med 6–1, efter att Rhett Rakhshani fått matchstraff och Brynäs gjort tre mål under utvisningen samt Greg Scott anklagats för filmning.

Djurgården och Örebro möts nu back-to-back i slutet av veckan. På Hovet i Stockholm på torsdag och i Örebro på lördag.

Alla nödvändiga ändringar beror på att Brynäs har fem matcher färre spelade än de som har spelat näst minst, utan att själva haft en lockdown. Sedan annandag jul måste Brynäs spela 34 matcher på 74 dagar.

ANNONS

Hockey-VM dominerar dagens Powerplay. Hur sitter dina tecken? Syna kupongen och gå för åtta rätt!

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Powerplay

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Hockey

/

SHL Svenska hockeyligan

LÄS VIDARE

SHL-panelen: Det är den bästa kedjan i ligan

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL Svenska hockeyligan

Malmö Redhawks

Ishockey

Coronaviruset

Covid-19