Otäcka scener – fick skridsko upp i ansiktet

1 av 3 | Foto: C MORE
HOCKEY

Han gjorde sitt första allsvenska mål för en vecka sedan.

I dag träffades Henrik Malmström av lagkamraten George Sörensens skridsko i ansiktet.

– Det blev tre stygn, massa lim och tejp, säger han.

Södertälje besegrade Bik Karlskoga med 6–3 hemma i Scaniarinken för en vecka sedan.

Då gjorde 19-årige Henrik Malmström sitt första mål i hockeyallsvenskan.

I dag fick var han med laget ner till Tingsryd.

Blödde ymnigt

Med Södertälje i 3–2-ledning i slutet av den andra perioden var olyckan framme.

Backen tog plats framför egen målbur i numerärt underläge och fick lagkamraten George Sörensens vänstra skridsko upp i ansiktet när målvakten gjorde allt för att hålla tätt.

Malmström tog sig av isen för egen hand men blödde ymnigt. Väl i båset fick han en handduk innan han fördes ut i omklädningsrummet. ’

– Det var en tilltrasslad situation framför mål, både jag och Sörensen slänger oss och då får jag skridskon upp i ansiktet. Det var ganska djupt och blödde mycket, men det var ingen fara. Det blev tre stygn, massa lim och tejp. Så de fixade det rätt bra.

”Gjorde inte ont”

Exakt var i ansiktet träffade skridskon?

– Precis på kanten vid ögat, några centimeter i från.

Vad hade du för tankar direkt efter det hänt?

– Jag tänkte inte så mycket, spelet blåstes av ganska direkt. Det gjorde inte ont utan jag försökte bara hålla så att det inte skulle komma så mycket blod på isen.

Malmström kom sedan tillbaka i spel under den tredje perioden och var på isen när Jacob Spångberg satte spiken i kistan till 5–2 med drygt tio minuter kvar att spela. Därmed tog SSK poäng för sjätte matchen i rad och dessutom sjunde segern på de nio senaste för det tidigare krislaget.

– Det har varit några bra matcher nu och i dag var det verkligen en troligt skön seger. Alla bidrar och vi har kommit ihop bra som grupp. Alla köper sin roll i laget och vi når framgång ihop.

ARTIKELN HANDLAR OM