Nionde raka för Växjö – vände mot KHK

Växjö är inne i sin bästa SHL-period – någonsin.

Borta mot Karlskrona kom nionde raka segern – och nu är avståndet till serieledning bara tre poäng.

– Klart vi jagar Frölunda, det är inget att stick under stol med, säger assisterande kaptenen Erik Josefsson till Sportbladet efter 1–4 i ABB arena.

Växjö må ha slagits ut ur Champions Hockey League, men i SHL går klubben igenom sin bästa period någonsin.

Borta mot Karlskrona var det två lag med helt olika formkurvor som drabbade samman.

KHK stod på fyra raka nederlag inför mötet, något som märktes på spelet, men inte på resultattavlan när Jimmy Andersson kom helt ren med Joacim Eriksson i den första perioden och drog upp pucken i krysset, till 1–0.

Gick på knock i andra perioden

Dock ingen panik i Växjö som fortsatte att dominera spelmässigt på isen i den andra perioden. Och det med betydligt bättre utdelning.

– Vi spelade bra i första perioden och skapade mycket chanser. Sen så fortsatte vi bara i andra och fick det första målet lite turligt, erkänner Växjös Erik Josefsson.

Ja, för kvitteringen var välförtjänt, men billig, när Cory Murphys slagskott gick hela vägen förbi Johannes Jönsson trots fri sikt för målvakten.

Innan mittperioden var slut kom dessutom både 1–2 och 1–3 inom loppet av en minut. Detta när Erik Josefsson och Tuomas Kiiskinen höll sig framme på varsin målvaktsretur.

– Jag tror vi kom fyra mot en och Pontus Netterberg la pucken på mål och sen kunde jag bara stöta in den, säger Josefsson.

Jagar Frölunda

Efter detta var Karlskrona aldrig nära att vända på matchen. I stället kunde Philip Holm sätta spiken i kistan genom att sätta 1–4 i tredje.

Något som innebär att Frölundas plats som nummer ett i serien är hotad för första gången på länge. Växjö är nu bara tre poäng efter med 19 omgångar kvar att spela.

– Jag tittar inte så mycket på tabellen men det är klart att vi jagar Frölunda, det är ingenting att sticka under stol med, säger Josefsson.

Karlskrona får chans till revansch redan på lördagen då lagen möts igen i Vida arena.

– Nu gäller det att få lite sömn och mat, sen är det bara att köra igen.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!