Efter drogproblemen: ”Städjobb duger bra”

Av: Jasmin Frljevic

Publicerad:
Uppdaterad:

Marko Jantunen vill återvända till hockeyn

Markos Jantunen.
Foto: Björn Lindahl/Jan-Erik Ejenstam
Markos Jantunen.

2002 fanns han med i Färjestad när de tog SM-guld. I oktober förra året fick han villkorligt fängelse för narkotikarelaterade trafikbrott. Nu vill Marko Jantunen bli drogfri och återvända till hockeyn.

– Mitt primära mål är att bli drogfri och därefter återvända till ishockeyn eller arbetslivet. Jag har en vilja och dröm om att nästa säsong få jobba med ishockey på något sätt. Städjobb duger också, säger Jantunen till Pelicans-TV.

Marko Jantunen, 43, var en stor publikfavorit i det Färjestad han tog SM-guld med 2002. Forwarden har även hunnit med spel i NHL med Calgary Flames innan  han återvände till Finland och Jokerit innan karriären avslutades i Pelicans. Men efter karriären har 43-åringen haft problem med droger.

Jag måste erkänna att jag fortfarande går på speed (amfetamin). Jag blev förälskad i det. Nu vet jag att amfetamin är djävulen och jag vill inte längre dansa med honom, säger Jantunen i artikeln som Iltalehti tagit del av.

Vill återvända till hockeyn

Så sent som i oktober förra året dömdes Jantunen till tre månades villkorligt fängelse för narkotikarelaterade trafikbrott. Och förra månaden fick han böter för rattfylleri. Men nu vill finsken återvända till hockeyn.

– Mitt primära mål är att bli drogfri och därefter återvända till ishockeyn eller arbetslivet. Jag har en vilja och dröm att nästa säsong få jobba med ishockey på något sätt. Må det vara TV, radio, något inom klubben, tränarjobb. Städjobb duger också, säger Jantunen i en intervju till Pelicans-TV som Yle tagit del av.

Den tidigare Färjestad-forwarden har efter karriären jobbat med radio och det var något föll honom i smaken.

Familjerelationerna har tagit skada

På isen satte Jantunen höga krav på sig själv och är ångerfull över att inte ha lyckas vid sidan av isen. Bland annat har drogproblemen lett till att Jantunens relation till familjen tagit skada.

– Som spelare var jag ambitiös och självkritisk. Jag strävade efter framgång och hade bra betalt. Det har jag inte lyckats med i det civila. Jag vill be om ursäkt till familjen, till frun och barnen. För många anhöriga har tagits lida, säger han till Pelicans-TV.

Publicerad: