Ishockeyförbundet

Glädje i Karlskrona efter nya beskedet

Av: 

Hans Abrahamsson

HOCKEY

Ishockeyförbundet öppnar för undantag om arenakraven: ”Enda rimliga”

Ishockeyförbundet ger klartecken för undantag om de nya arenakraven.

Ett beslut som välkomnas i Karlskrona.

– Skönt att det verkar vara lite tydligare nu och att vi kan fokusera på det sportsliga, säger Karlskrona HK:s ordförande Tobias C. Larsson.

I en intervju med Radiosporten säger Ishockeyförbundets ordförande Christer Englund att det räcker med en trovärdig handlingsplan för att  få dispens på de nya arenakraven i ytterligare ett år.

I morgon inleds den allsvenska finalen. Västerås eller Karlskorna blir första laget att ta steget upp i SHL. Karlskrona har i dag en arena som tar in 3 464 åskådare. När SHL den 23 januari gick ut med de nya direktiven om antalet sittplatser skapade det stor oro bland de allsvenska klubbarna.

Krävs en handlingsplan

Det nya beskedet är att det i slutet av april ska finnas en handlingsplan från aktuella klubbar om man inte har allt klart till nästa säsong.

– Det är lite tydligare nu, det har dragits lite på informationen om dispenser eller inte. Nu har jag ändå antagit att det skulle ges dispenser annars hade det varit helt orimligt. Man kan inte låta ett regelverk styra den sportsliga prestationen och det är det vi och många andra har opponerat oss mot, säger Tobias C. Larsson.

Hur ser du på möjligheterna att få till 3 500 sittplatser till hösten 2016?

– Ja, det är möjligt. Ser vi på en tvåårsplan är det definitivt möjligt. Ser vi redan till hösten är det tuffare. För de tidigare kraven (3 000 sittplatser) hade vi en handlingsplan och redan till hösten ska vi ha fler platser, men inte den utbyggnad som krävs för att nå upp till alla kraven. Det får bli en tvåstegsraket.

Positiv till hårdare krav

I övrigt välkomnar Larsson de nya kraven:

– Generellt sätt är allting realistiskt. Givetvis bör man ha minimikvav på arenor och ännu viktigare är krav på ekonomin. Det har mer varit tajmingen, och att det måste finna någon form av dispens. För oss är det fysiskt omöjligt trycka igenom beslut så snabbt.

ANNONS

Missa inget av SHL och Hockeyallsvenskan – streama alla matcher på C More!

Extern länk från C More

Beställ här

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Ishockeyförbundet

Ishockey

SHL Svenska hockeyligan

Karlskrona HK

Christer Englund

Hockeyallsvenskan