SHL Svenska hockeyligan

Brynäs första period förstörde kvällen

Av: 

Hans Abrahamsson

HOCKEY

Linköping vann med 5-3

GÄVLE. Kollaps i första perioden och en ny tung förlust för Brynäs.

Då dök inte tränaren Thomas Berglund upp på presskonferensen.

– Det var befogat nu. Ibland prioriterar man saker och ting som är viktigare och det viktigaste i det här läge var att prata med spelarna, säger Brynästränaren.

Brynäs har inlett svagt i tre raka hemmamatcher och allra sämst var det i kväll mot Linköping. Gästerna skaffade sig snabbt en 3–0-ledning och trots att Brynäs kom ut bättre i de två avslutande perioderna vann Linköping till slut med 5–3.

Efteråt dök varken Thomas Berglund eller hans assistent Petter Nilsson upp på den obligatoriska presskonferensen. Linköpings assisterande tränare Magnus Hävelid väntade länge innan han själv drog igång och gav sin syn på matchen.

Sen Brynäs-tränare

När Hävelid lämnat presskonferensen och gått till omklädningsrummet dröjde det ytterligare fem minuter innan Thomas Berglund kom.

– Det var befogat nu. Ibland prioriterar man saker och ting som är viktigare och det viktigaste nu var att prata med spelar just i det här läget. Sedan vill man naturligtvis inte missa en presskonferens det är en skyldighet vi har. Men vi hade ett snack med grabbarna och det var viktigast just nu, säger Berglund.

Du kände att läget var så akut?

– Nja, det är så. Vi ville snacka igenom matchen så att alla kunde gå hem och vila upp sig. Presskonferenser ska man dyka upp på men nu blev det inte så och det tror jag alla tränare har varit med om.

Diskuterade svaga starten

Det var framför allt den svaga starten som diskuterades flitigt i Brynäs omklädningsrum efter matchen:

– Första perioden som är så viktig klarade vi inte av att hantera. Tyvärr. Vi måste börja på en högre nivå helt enkelt och det var det vi pratade om i omklädningsrummet. Vi måste hitta ett sätt att få ordning på det här.

Är det acceptabelt att i ett sånt utsatt läge som ni är komma ut och göra en svag förstaperiod?

– Vad ska man säga? Acceptabelt? Det handlar inte om att spelarna vill göra något dåligt. Alla är besvikna över prestationen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL Svenska hockeyligan

Ishockey

Linköpings HC

Brynäs IF