Vrana: ”Vill till NHL så snart som möjligt”

avJohannes Hägglund

HOCKEY

LHC:s supertalang: ”Ovetjkin ringde upp mig”

Foto: BILDBYRÅN
Jakub Vrana och Jeff Taffe.

LINKÖPING. Jakub Vrana lämnar Linköping på söndag – först ska han fixa visum i Prag och sedan ska han försöka spela till sig en plats i Washington Capitals.

Sportbladet träffade talangen efter vad som kan ha varit hans näst sista träning med LHC.

– Jag vill spela i NHL så snart som möjligt, säger han.

Linköping har inlett den här säsongen med fyra segrar på fem matcher. En av spelarna som imponerat mest är 18-årige Jakub Vrana. Mot Bolzano svarade han för ett läckert solomål och i onsdagens träningsmatch mot Västerås gjorde han ett mål och en assist.

Nästa match för LHC är den 5 september mot Pardubice, men då är det inte säkert att Jakub Vranas finns med i truppen.

– Jag vill spela, men det beror på vad Washington tycker, säger han.

På söndag flyger Vrana till Prag för att fixa visum och därefter bär det av till Washington, där han ska delta på Capitals rookiecamp – och det är inget snack om vad han har för mål.

– Jag vill spela i NHL så snabbt som möjligt. Sedan måste jag vara redo. Vi får se hur det går. Det är upp till mig själv, säger han.

”Jag vet inte...”

Känner du dig redo?

– Jag vet inte, svårt att säga. Jag har inte tränat med killarna där borta och inte spelat någon match. Du får fråga om någon vecka.

Om du inte tar plats i Capitals. Blir det spel i AHL eller Linköping då?

– Det beror lite på vad Washington vill. Jag har kontrakt med dem. Men jag tror jag vill komma tillbaka till Linköping och spela SHL i så fall. Jag skulle gilla att spela här ett år till, säger Vrana, som draftades i förstarundan, som nummer 13 totalt, av Capitals i somras.

Efter draften fick han ett samtal han inte hade räknat med.

– Alex (Alexander Ovetjkin, Capitals lagkapten) ringde mig från Ryssland. Klockan var sex på morgonen och han ville hälsa mig välkommen till klubben. Jättekul att han hörde av sig, säger Vrana.

ARTIKELN HANDLAR OM