Sportchefen: ”Vi ska upp, jag skiter i hur”

HOCKEY

Storsatsande Malmö vek ner sig när det gällde som mest och missade allsvenska finalen.

Nu inleder Redhawks i stället ett nervigt kval mot värsta rivalen. Men Sportchefen Patrik Sylvegård vill inte gräma sig.

– Vårt mål är att gå upp, jag skiter i hur vi gör det, säger han.

Det gick inte att ta miste på inför säsongen. Malmö satsade för att ta klivet upp innan SHL-vägen smalnade av. Meriterade spelare som Jeremias Augustin, Tony Romano, Nils Andersson och Stefan Warg gjorde Redhawks till självklara favoriter inför.

Och när skrällagen sprungit av sig i seriens inledning så klev Malmö upp som ett av två topplag i serien. Man låg där i 25 omgångar – ända till allt skulle avgöras. Då föll man i två möten med toppkonkurrenterna Karlskrona och Västerås och i stället för direktkval blir det nu en oviss kvalspelsserie.

”Känner att det är allvar”

– Sett över serien tycker jag vi är det bästa laget. Men tabellen säger något annat. Vi har slarvat bort för många poäng, säger sportchef Patrik Sylvegård som menar att laget kommit över besvikelsen.

Femmatchersserien börjar med rivalmöte med Rögle.

– Det ska bli kul. Vi känner att det är allvar men vi är positiva. Sen vet vi om att det blir en tuff match, säger Sylvegård.

Ni värvade meriterat inför och har sedan fyllt på med flera tunga värvningar under säsongen är du nöjd med utfallet?

– Niko Hovinen är egentligen den enda spelaren som tagit en plats från någon annan och han ser riktigt bra ut, en klasspelare. Men sen kan man säga att vi borde vunnit serien med det laget och det borde vi kanske. Men jag är nöjd med att vi har ett bra lag.

”Ingen har belastat ekonomin”

Är det här en nu eller aldrig-satsning från er?

– Det är klart vi har ökat spelarbudgeten, men vi har inte tänkt nu eller aldrig. Ska du ha en ”nu eller aldrig-spelare" kostar de säkert en halv miljon i månaden totalt och sådana kan man inte värva i allsvenskan.

Ni har alltså råd att inte gå upp?

– Ja det är klart vi har. Ingen av spelarna vi har värvat har belastat ekonomin ytterligare. Niko och Fabian (Brunnström) har ägarna hjälpt till med och de andra är inte dyrare än de spelare vi har tappat.

Hur skulle du säga att magkänslan är inför i kväll då?

– Magkänslan är att det ska bli kul. Nu har vi satt oss i den här situationen och vårt mål är att gå upp – jag skiter i hur vi gör det.

WENNERHOLM: Malmö är en våt dröm för SHL

ARTIKELN HANDLAR OM