Ryska attacken: ”Var ett äldreboende”

avKristoffer Bergström

Klagar på förhållandena i Leksand under Karjala Cup

1 av 4
Sverige vann mot Ryssland i Leksand efter straffar.

Det låter som en historia från 80-talet: hockeylandslaget placerades i ett mörkt, avlägset äldreboende som var så kallt att spelarna tvingades pälsa på sig inomhus.

Men nu är det 2014 och Ryssland som klagar på boendet i Leksand.

– Förhållandena, för att uttrycka det milt, var ovärdiga. Vilken skam att erbjuda världsmästarna något sådant, säger general managern Andre Safronov enligt den ryska tidningen Sport-express.

Boris Majorov.

Det ryska landslaget slutade trea i Karjala Cup, efter att ha förlorat på straffar mot Sverige i Tegera arena. Matchen spelades sjätte november och med några veckors distans är det inte spelet på isen som ryssarna minns.

Det är standarden där de fick bo i Tällberg.

– Är det svenska förbundet i konkurs? Min fråga är inte bara tomma anklagelser. Titta bara på de villkor som mötte det ryska landslaget i Leksand. När vi anlände med flygplanstransfer och kom till hotellet på natten var dörrarna stängda, ingen väntade, säger managern Andre Safronov enligt den ryska tidningen Sport-express.

Skam att erbjuda

Inte nog med att hotellet låg avsides, det var också dragigt och otrevligt, anser Safronov.

Hotell, förresten?

Safronov vill inte ens sträcka sig så långt i beskrivningen.

– Det var som en blandning av ett hotell, ett äldreboende och en lägerskola. Boris Majorov (vice ordförande och tidigare storspelare) hade konstant knäppt träningsoverall inomhus, det var så kallt. Förhållandena, för att uttrycka det milt, var ovärdiga. Vilken skam att erbjuda världsmästarna något sådant. Svenskarna själva, förresten, levde i stans centrum, mycket bättre än vi.

Strax före jul ska Tre Kronor åka till Sotji för att möta Ryssland i Channel One Cup. Enligt Safronov väntar ingen hämnd.

– Det är inte värt det. Vi ska visa att Ryssland har ett lag visar respekt.

Här svarar Tre Kronor på kritiken

ARTIKELN HANDLAR OM

Tre Kronor