Henrik Lundqvist

”Kunde fått en stroke om jag spelat vidare”

Av: 

Per Bjurman

HOCKEY

”Henke” om skadan som tvingar honom till vila

NEW YORK. Henrik Lundqvist har en slitning i en blodådra i nacken – och kunde ha drabbats av en stroke om han fortsatt spela.

Det har framkommit under grundliga läkarundersökningar.

– Det var såklart otäckt att höra ett sådant ord, men jag är väldigt tacksam att de upptäckte det. Nu tänker jag låta det ta den tid det tar att bli frisk, säger målvaktsstjärnan till Sportbladet.

Skadan som drabbade Henrik Lundqvist när han förra helgen fick en puck på halsen är betydligt allvarligare än vad som tidigare framkommit.

– Ja, efter flera grundliga undersökningar utförda av läkare från hela landet upptäcktes att jag har en slitning i en blodådra som går från nacken upp till skallen, berättar han när Sportbladet träffar honom efter en presskonferens hemma på Madison Square Garden.

– Om jag fortsatt spela och någonting hänt igen hade jag kunna få en stroke, berättade läkarna. Det är klart att det är lite otäckt att höra något sådant, men det är blandade känslor. Framförallt är jag ju glad att de upptäckte det här, vilket de gjorde vid en andra ”scanning”.

Väckte kritik

Saken är ju att ”Henke” fortsatte spela efter incidenten mot Carolina och även stod matchen mot Florida två dagar därpå, vilket redan väckt kritik på sina håll.

– Vi gjorde ju en undersökning på isen och även efter matchen och då var det bara nacken som var stel efter skottet. Så det kändes okej, likaså efter träningen på måndagen så jag var redo att spela, säger han.

– Men i slutet av matchen mot Florida, och framförallt efter, började det komma huvudvärk. Sedan var natten riktigt kass. Så på tisdag morgon bestämde vi oss för att göra tester och så gjorde vi nya även på tisdag kväll.

Känner sig piggare

Nu uppger den svenske målvaktsstjärnan att han mår – hyfsat

– Ja, hundraprocentigt är det inte, men jag mår okej. Och det är ingen fara när jag bara går omkring som vanligt.

– Nu ska vi ta fram en plan för hur jag ska träna och ta mig tillbaka. Det får ta den tid det tar, jag tänker inte spela förrän jag är helt bra. Men målet är att vara tillbaka till slutet av grundserien och sedan slutspelet.

Ny undersökning ska utföras om tre veckor.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Henrik Lundqvist

NHL