Tre Kronor

Löftet till fansen – efter stora fiaskot

Av: 

Nils-Petter Dufva

HOCKEY

”Men vem som får ta ansvaret får vi återkomma med”

Isfiaskot avbröt landskampen mellan Tre Kronor och Finland.

Nu lovar Västerås ordförande, Johan Fägerblad, att publiken ska kompenseras.

– Men vem som får ta det ansvaret, det måste vi få återkomma med, säger Fägerblad till viasatsport.se.

Gårdagens landskamp mellan Tre Kronor och Finland i Västerås fick avbrytas i den andra perioden på grund av problem med isen.

Det var tredje gången på kort tid som ishaveri stoppade en match på en svensk arena. CHL-semifinalen i Frölundaborg mellan Frölunda och Kärpät tvingades till ett långt uppehåll och i fjol i Sundsvall kunde inte mötet mellan Tre Kronor och Norge slutföras.

”Det är pinsamt”

– Det är pinsamt att vi inte kan genomföra matchen. Det har aldrig hänt tidigare i Euro Hockey Tours historia. Jag är fruktansvärt besviken, dels att det händer igen och dels att vi inte kan slutföra matchen, sa Svenska ishockeyförbundets  ordförande Christer Englund till Sportbladet i går.

Förbundskaptenen Pär Mårts anser att de 4 900 åskådarna ska få pengarna tillbaka.

– Fick jag bestämma kan jag tycka att det vore rätt att betala tillbaka pengarna, om det nu går att få till, säger Pär Mårts.

”Måste kompensera”

Och till viasatsport.se meddelar Västerås ordförande, Johan Fägerblad, att ersättning kommer att utgå till publiken.

 – Vi måste ju självklart kompensera publiken för det här, men vem som får ta det ansvaret, det måste vi få återkomma med. Det är flera parter i det här. Vår hyresvärd, arenaägaren, vi och förbundet. Det måste vi få snacka ihop oss om, men det ska ingen bli lidande av naturligtvis, säger Johan Fägerblad till viasatsport.se.

Vem som bär ansvar för isfiaskot säger Fägerblad att han inte kan svara på.

– Ja det är ju… jag kan inte svara på det faktiskt. Det är uppenbart att något har gått fel med isläggningen och isläggningen var ju tvungen att göras för att de här reklamrundlarna skulle bytas.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Tre Kronor

Ishockey