Här är förre FBK-stjärnans nya klubb

avViktor Högberg

Foto: TT
Förre FBK-spelaren Klepis är klar för ny klubb.

Förra veckan bröt Färjestad kontraktet med storstjärnan Jakub Klepis.

Nu är han klar för tjeckiska klubben Oceláři Třinec.

Det blev aldrig någon succé för Jakub Klepis i Färjestad, som hade en tung säsongsinledning. Tjecken kom till klubben i somras och beskrevs som ”den spelare klubben letat efter”, av sportchefen Leif Carlsson.

För några dagar sedan bröts plötsligt kontraktet efter 11 poäng (6+5) på 21 matcher och Klepis var fri att hitta en ny klubb.

– Vi är överens och har tagit ett gemensamt beslut om att gå skilda vägar, sa Färjestads GM Håkan Loob till klubbens hemsida.

”Vill vinna titeln”

Nu är det klart att centern flyttar hem till Tjeckien. Oceláři Třinec meddelar på sin hemsida att 30-åringen skrivit ett kontrakt som sträcker sig fram till april 2015.

– Jag är väldigt glad över att vara i Třinec och ser mycket fram emot matcherna. Jag ville gå till en klubb som har höga ambitioner och vill vinna titeln. Det var viktigt för mig, säger Klepis.

Klepis har tidigare gjort 14 poäng på 66 matcher (4+10) i NHL-laget Washington Capitals, samt spelat 182 AHL-matcher och 287 KHL-matcher. 2010 var han med i det tjeckiska VM-guldlaget.