SHL Svenska hockeyligan

Globen får ståplats

HOCKEY

Klacken fick sin vilja igenom – 1500 platser klara till hösten

Grattis, Stockholm.

Nu får Globen ståplatser på ena kortsidan.

- Vår klack vill ha ståplats och nu kan det bli bra drag på våra matcher, säger Tommy Engström, klubbdirektör för Djurgården Hockey.

Nya tider Supportrarna har fått sin vilja igenom. Nu får Globen ståplats.
Nya tider Supportrarna har fått sin vilja igenom. Nu får Globen ståplats.

1989 stod Sveriges största hockeyarena Globen färdig. Djurgården och AIK blev fasta hyresgäster.

Men Globen hade bara sittplatser - 13 850 stycken.

Hovets ståplats var ett minne blott och sedan 1989 har stockholmsklackarna jobbat aktivt för att få tillbaka riktig ståplats.

- Fansen har visserligen haft möjlighet att stå på och vid stolarna i Globen, men det har inte varit samma sak. De har sagt att de vill ha tillbaka en riktig ståplats och nu blir det så, säger Tommy Engström, klubbdirektör för Djurgården Hockey.

Hyresvärden AB Stockholm Globe Arena har målsättningen att ombyggnationen av Globen ska stå klar till elitseriepremiären. En mittsektion på ena kortsidan görs om till ståplats.

- Det är en extra kostnad för oss och vi jobbar nu för att förstärka den berörda läktarkonstruktionen. Jag tror att vi hinner klart till elitseriestarten, säger Ulf Larsson, vd för AB Stockholm Globe Arena.

Ökad publikkapacitet

Runt 800 till 900 sittplatser ska tas bort och istället ska Djurgårdens klack få en egen och personlig hemadress för cirka 1 500 stående fans.

Därigenom utökas publikkapaciteten till över 14 000 i Globen.

- Vi såg mot Frölunda i SM-semin i fjol vilken härlig klack vi har. Med ståplats kommer det bli ännu bättre drag på våra matcher, säger Tommy Engström.

En stor klack på ståplats är ett av flera initiativ som Djurgården Hockey tagit under sommaren. Ett annat är att utnyttja tomma läktarsektioner högt upp i Globen till reklamplatser. Därigenom ser Globen inte lika ödsligt ut med 7 000 åskådare.

- Just nu vet jag inte om vi hinner få klart det projektet till elitseriestarten. Men idén är att ha rullgardiner på de tomma etagen högst upp i Globen och använda dem som skärmar där vi projicerar reklamspottar, säger Ulf Larsson, vd för AB Stockholm Globe Arena.

Klackfansen hade som förhoppning att få tillbaka ståplats på Hovet. Men det är inte möjligt - just nu i alla fall.

Förändringarna i Globen i höst

Tomas Ros

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Hockey

/

SHL Svenska hockeyligan

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL Svenska hockeyligan