Södertälje föll i slutminuten

HOCKEY

Eric Johansson stor matchhjälte för Mora

Eric Johansson blev stor matchhjälte när Mora besegrade Södertälje med 2–1 (1–0, 0–1, 1–0) på bortais i elitseriehockeyn.

SSK pressade hela sista perioden – men med 14 sekunder kvar att spela slog Johansson in segermålet.

– Ett rättvist resultat sett över hela matchen, sade Moras assisterande tränare Patrik Ross.

Men sett till sista perioden var det kanske inte helt rättvist. Södertälje hade det mesta av spelet och hade flera bra möjligheter att avgöra. Men liksom i många andra matcher den här säsongen hade inte SSK skärpan och marginalerna på sin sida i de avgörande lägena. Det märktes inte minst när Dragan Umicevic missade en straff i början av tredje perioden.

– Vi är fullständigt medvetna om att vi har svårt att göra mål, men det är bara att jobba vidare och fortsätta tro på det vi håller på med, sade SSK-tränaren Ulf Taavola.

Södertälje har fortfarande inte lyckats vinna två matcher i rad den här säsongen, och efter 2–1-segern mot Färjestad i torsdags såg spelarna slitna ut.

– Det var segt på många håll, både i huvudet och benen, sade Taavola.

Det märktes också att backklippan Petri Liimatainen saknades. Försvarsspelet stämde inte alls i början av matchen, och Taavola valde att ta timeout efter bara 11.30 i första perioden.

Då hade Mora redan gjort 1–0 genom finländaren Kalle Kerman, som överlistade både Gabriel Karlsson och Rastislav Stana i målet när han slog in sitt sjunde mål för säsongen.

Så här långt är det de utländska nyförvärven som producerat i Mora. Kerman och segerskytten Eric Johansson har gjort flest poäng – svenskkanadensaren Johansson hade även en assist på Kermans mål. På delad tredje plats ligger finländaren Marco Tuokko och kanadensaren Ross Lupaschuk.

Men tre av de förväntade målskyttarna har ännu inte presenterat sig – finländaren Teemu Elomo, slovaken Peter Fabus och kanadensaren Jordan Krestanovich har fortfarande en nolla i målkolumnen.

Södertäljespelarna vaknade till först i mitten av andra perioden och började visa bättre inställning. Kvitteringen kom efter 17.49 med god hjälp av Moramålvakten Daniel Sperrle som inte fick kontroll på pucken bakom mål. Istället för undanrensning gick den till Tomas Kollar som spelade fram Miroslav Zalesak, som i sin tur enkelt kunde lägga in pucken.

Målet gav repat mod inför slutperioden – men Eric Johansson släckte alltså hoppet om en andra raka seger.

– Jag tycker att vi vann rättvist. Vi jobbade hårdare matchen igenom, sade Patrik Ross.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM