Skriver kontrakt till 2021: ”Framtida toppback i ligan”

avMattias Karlsson

Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

Örebro sladdar i SHL-tabellen.

En av de få ljuspunkterna har varit Jonathan Andersson.

Den 24-årige backen blir den första spelaren som Närkeklubben förlänger kontrakt med under den pågående säsongen.

Inför den här säsongen värvades Jonathan Andersson från AIK i Hockeyallsvenskan.

Efter en skadefylld fjolårssäsong där har östgöten från Valdemarsvik varit en positiv överraskning i Örebro och en av lagets bästa spelare.

Jonathan Andersson med nummer 22 på tröjan har imponerat med sin fina balans på skridskorna och speluppbyggnad.

Han snittar mest istid i laget med 21.34 minuter – men tre mål och åtta assists på 30 matcher och 49 skott finns det däremot utvecklingspotential i.

Tre Kronors assisterande förbundskapten Peter Popovic har vid besök i Örebro medgett att landslagsledningen har ögonen på backen.

Vid första SHL-målet hemma mot Färjestad den 21 oktober firade Jonathan med att suga på tummen som en gest mot flickvännen på läktaren, utan att vilja förklara det närmare efter matchen.

Kontrakt över tre säsonger

Sedan tidigare hade Jonathan Andersson kontrakt över nästa säsong, men det förlängs nu ytterligare två säsonger till 2020/2021.

– Det känns fantastiskt kul att vi har kunnat skriva ett längre kontrakt med ”Jonte”. Jag tror att han bara kommer bli bättre och bättre, jag ser honom som en framtida toppback i ligan – hans fina skridskoåkning och spelskicklighet gör honom till en viktig kugge vårt lag, säger Örebros sportchef Niklas Johansson.

– Det känns riktigt bra. Jag trivs väldigt bra här i stan och har fått stort förtroende från dag ett, jag tror att jag kan ta nästa steg här i Örebro, säger Jonathan Andersson.

Kämpar i bottenstriden

Örebro spelar back-to-back mot Skellefteå den här veckan – i Skellefteå Kraft Arena på fredagskvällen och i Behrn Arena i Örebro på lördagskvällen.

I SHL-tabellen ligger Örebro, som var nederlagstippat inför säsongen, elva och har elva poäng upp till Luleå på en slutspelsplats – bakom jagar bland annat formstarka Rögle och Mora.

I lördags blev det en 1–0-seger borta mot Luleå efter att Sakari Manninen gjort målet i den första minuten – innan det hade Närkeklubben bara tagit en trepoängare på 14 matcher och hade fem raka förluster.

Lokaltidningen na.se spekulerar också i att det finns ömsesidigt intresse mellan Örebro och meriterade centern Tom Wandell att förlänga kontraktet efter två säsonger.

Fotnot: Tidigare kanadensiske Örebro-stjärnan Jared Aulin har i dag också förlängt med schweiziska Rapperswil över nästa säsong.

ARTIKELN HANDLAR OM