Örebros jakt på det ”omöjliga” rekordet

avEmil K Lagnelius

HOCKEY

Poängkungen är övertygad: ”Vi kan slå det”

Foto: CONNY SILLÉN, JIMMY WIXTRÖM
Conny Strömberg och hans Örebro jagar Leksands svit på 14 raka segrar säsongen 2007/2008.

Leksand äger rekordet på 14 raka segrar från säsongen 2007/08.

Men Örebro är på väg att slå den magiska sviten.

– Det är inget omöjligt rekord, säger poängkungen Conny Strömberg, 36.

Örebro har gått som tåget och leder efter 21 omgångar allsvenskan med 54 poäng, sju poäng före Bofors, elva poäng före Leksand och 16 poäng före Västerås.

Laget kan i stort sett åka på en skridsko och ändå nå kvalserien utan att behöva kvala.

Men Örebro gör allt annat än att ligga på latsidan. Inför fredagskvällens bortamatch mot Malmö har laget tolv raka segrar och är på väg att radera ut Leksands rekord från 2007/08.

”Får inte skena iväg”

Senaste förlusten (2–6) kom hemma mot Troja-Ljungby den 12 oktober.

– Det är väl roligt att vi bara vinner och vinner. Man läser ju att vi har tagit tolv raka, men det är inget vi snackar om så jättemycket inom laget. Vi försöker vara ödmjuka inför varje match, så att det inte skenar iväg. Visst är det kul just nu, men målet är att vinna nästa match, säger Conny Strömberg, som leder allsvenskans hetaste kedja.

Malmö bröt Leksands svit

Strömberg är etta i poängligan med 29 poäng (2+27), Johan Wiklander tvåa med 26 poäng (14+12) och Henrik Löwdahl nia med 22 poäng (13+9). Dessutom ligger en annan Örebrospelare, Jared Aulin, trea i poängligan med 26 poäng (12+14) och har gjort poäng i 15 matcher på raken.

– Vi spelade ihop i stort sett hela förra säsongen och har spelat bra hela säsongen. Vi skapar chanser varje match och det är inte alltid vi får in pucken, men när man jobbar hårt ger det oftast utdelning till slut, säger Strömberg.

– Jag brukar stå för att lägga fram puckarna, så att de får göra mål. Wiklander går mycket på mål och banar väg för mig, han drar med sig backarna och trycker in returer. Löwdahl är väl typ samma typ. Vi passar varandra bra och vet var vi har varandra.

Är du överraskad över succén?

– Visst är jag lite förvånad att vi har tagit så många segrar på raken. Men vi är i bra form.

Kan ni slå Leksand rekord?

– Det är inget omöjligt rekord, vi kan slå det. Vi kan ju börja med en vinst mot Malmö. Det gäller att inte ta utvisningar och ge dem power play för där är Malmö starka.

Leksands svit från säsongen 2007/08 inleddes den 10 oktober 2007 och tog slut den 30 november då Malmö norpade en poäng via 5–5. Ska Malmö bli laget som sätter stopp för Örebros svit också?

ARTIKELN HANDLAR OM