Carl Söderberg nobbar Tre Kronor

avHa Ab, Petter Öhrling

Ishockeyförbundet ville att han skulle spela VM.

Nu har målkungen Carl Söderberg, 27, tackat nej till Tre Kronor.

– Det är synd att det har blivit tjafs runt det här och jag tycker även synd om Carl, säger Tommy Boustedt till Sportbladet.

Turerna kring Söderberg har varit många.

Forwarden gjorde storsuccé i elitserien och vann skytteligan med 31 mål. Då ville Boston, som äger rättigheterna till skåningen, använda honom direkt.

Men Pär Mårts och Tre Kronor vägrar att släppa i väg Söderberg. Sent i gårkväll beslutade Ishockeyförbundet att inte godkänna övergången.

– Enligt det avtal vi har med NHL finns en paragraf där det står att en spelare som är uttagen i landslaget inte ska spela i NHL. Det är en principfråga för oss släpper vi på det här kan det starta en lavin med övergångar efter säsongen, sa förbundets vice ordförande Peter Forsberg till Sportbladet i går.

”Styrelsen visste”

I dag berättade Expressen att Söderberg har tackat nej till Tre Kronor.

– Det är egentligen inget nytt som kommit fram. Redan när styrelsen tog beslutet i går visste de att Carl skrivit under att han inte vill spela VM, säger Tre Kronors general manager Tommy Boustedt.

– Det var en förutsättning för att han skulle kunna skriva på för Boston och så måste alla i samma situation göra.

I stället vill 27-åringen åka över till NHL och spela färdigt säsongen med Boston. För det skulle han få 3,8 miljoner kronor, enligt uppgifter från kanadensiska TSN.

”Har inte stängt några dörrar för Carl”

Vad som händer med övergången är i nuläget oklart. Men klart är att Söderberg inte är uttagen i Tre Kronors trupp i dubbellandskampen mot Tyskland den 20 och 21 april.

– Pär Mårts har inte stängt några dörrar för Carl, utan nu avvaktar vi vad Carl och hans agenter säger. De vill säkert fundera några dagar och låta det här smälta in, säger Boustedt, som tycker att det är synd att situationen har blivit så uppförstorad.

– Men det finns tävlingsbestämmelser och ett avtal med NHL som måste följas. Om inte det längre gäller sätter det hela systemet ur spel.

Sportbladet har förgäves sökt Carl Söderberg och hans agent Peter Werner.

"Tyvärr har varken Carl eller jag några kommentarer :(", skriver en lite dyster Werner i ett sms.

ARTIKELN HANDLAR OM