Poängsuccé av Ekman-Larsson

Två mål och en assist av svenske backtalangen

Ekman-Larsson firar sitt mål tillsammans med David Moss.
Ekman-Larsson firar sitt mål tillsammans med David Moss.

NEW YORK. Oliver Ekman-Larsson räknas av många som en av NHL:s största backtalanger – och i natt visade han varför.

Den 21-årige smålänningen gjorde två mål och spelade fram till ett när Phoenix tog säsongens första seger.

– Det är alltid skönt att få göra de första poängen så man inte behöver fundera på det mer, säger han till Sportbladet efter 5-1-segern.

Som så många andra har Phoenix Coyotes haft svårt att få spelet att stämma under seriestarten, men i natt lossnade det alltså ordentligt i alla fall vad gäller målproduktionen.

De tryckte till Columbus Blue Jackets med 5-1 – och man kan lugnt konstatera att svenske Norris Trophy-kandidaten Oliver Ekman-Larsson bidrog.

Först snodde han – som alltid på rätt plats vid rätt tillfälle – i slutet av andra perioden åt sig en förlupen puck strax innanför blålinjen och skickade upp den i nättaket bakom Chris Mason.

Sedan spelade han i början av tredje fram till ett av Steve Sullivans tre mål i början av tredje – och så avslutade han kvällen när han gled upp i ena tekningscirkel, tog emot en fin passning från David Moss och satte 5-1 över axeln på Mason.

”Alltid skönt att få göra första poängen”

– Ja, det var roligt. Det är alltid skönt att få göra den första poängen så man inte behöver fundera mer på det, säger han på telefon från den varma Arizona-kvällen.

– Det viktiga är förstås att vi vinner. Det behövde vi. Vi spelar fortfarande inte riktigt som vi ska, men det börjar i alla fall närma sig.

Hållt matchformen i AHL

Själv har ”OEL” tillbringat lockouten i Portland Pirates i AHL och tycker sig i alla fall ha lite fördel av det.

– Jo, något gynnas man kanske av att ha varit igång ändå. Men innan vi började i NHL var det ett tag sedan även jag hade spelat och det märks. Man kommer inte riktigt rätt exempelvis närkamperna, säger han.

– Men det kommer mer och mer och förhoppningsvis kan man få lite flyt efter det som hände ikväll.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN