Fyra poäng av Bäckström

HOCKEY

”Puckarna gick dit jag ville”

NEW YORK. Nicklas Bäckström tycks ha hittat slutspelsformen i förtid.

Han stod för fyra assist när Washington tog en viktig seger mot Carolina i natt – och säkrade därmed sin 400:e poäng i NHL.

– Puckarna gick dit jag ville ikväll, men jag hade lite flyt också, säger ”Bäckis” till Sportbladet efter 5-3-segern.

Washington Capitals fällde ett viktigt byte i jakten på en slutspelsplats när de slog divisionskonkurrenten Carolina på bortaplan i natt.

– Vi började dåligt igen, men lyckades sedan vända på tillställningen. Det var viktigt och kändes särskilt med tanke på att vi gav bort segern till Philadelphia senast, säger Nicklas när vi når honom efteråt.

Att säga att den 25-årige svenske stjärnan själv var inblandad i segern vore en grov underdrift.

Han stod för assist, flera av dem alldeles lysande, till fyra av de fem målen – och passerade därmed milstolpen 400 NHL-poäng.

– Puckarna gick det jag vill ikväll. Jag hade lite flyt, men det är alltid roligt att få bidra med lite poäng, säger han blygsamt.

Lagkamraten Mike Green är mer rakt på sak:

– ”Nick” är så bra på att slå passningar att det är helt otroligt, förklarar han för nhl.com.

Med segern passerade Capitals just Carolina i tabellen. De ligger nu på tionde plats i östra tabellen, tre poäng efter New York Islanders på åttonde och sista slutspelsplatsen.

– Känslan i laget är bra, vi känner att vi spelar mycket bättre än i början av säsongen och tror att vi kan fixa det här, säger ”Bäckis”.

– Men vi fokuserar bara på det vi själva kan påverka och försöker vinna så många matcher som möjligt. Sedan får vi se hur långt det räcker.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL