Klart: Erik Karlsson stannar i Ottawa

Av: Filip Durefelt

Publicerad:
Uppdaterad:

Erik Karlsson har ryktats bort från Ottawa Senators den senaste tiden.

Men efter att NHL:s transferfönster stängt i kväll står det klart att den svenska superbacken stannar – åtminstone till i sommar.

– Flera lag hörde av sig, men Erik är en stjärnspelare och vi fick inget bud som kunde göra oss nöjda, säger Ottawas general manager Pierre Dorion på en presskonferens.

I september 2009 lämnade en 19-årig Erik Karlsson Frölunda för att försöka ta en plats i Ottawa Senators.

Spola fram till i dag och den där 19-åringen har vuxit ut till en av de absolut främsta backarna i världens bästa hockeyliga. En offensiv spelare som vunnit Norris Trophy som NHL:s bäste back två gånger och producerat imponerande 498 poäng på 612 matcher.

Erik Karlsson har under många år varit Ottawas största stjärna och ansikte utåt, och sedan 2014 lagkapten. Därför har de senaste veckornas rapporter varit något oväntade.

Foto: TT

”Flera lag hörde av sig”

Rapporter om att Senators faktiskt överväger att trejda bort sin superstjärna, som väntas kräva en rejäl löneökning när det nuvarande kontraktet går ut nästa sommar.

I takt med att trade deadline närmat sig har det också framstått som mer och mer troligt att Karlsson faktiskt kan lämna. Men när fönstret slog igen klockan 21.00, svensk tid, var Erik Karlsson fortfarande en Ottawa-spelare.

På en presskonferens en stund senare bekräftade Senators general manager Pierre Dorion att man fått ett antal bud på Karlsson.

– Flera lag hörde av sig, men Erik är en stjärnspelare och vi kände att det inte fanns något stjärnbud där ute som kunde göra oss nöjda, säger Dorion.

Kan fortfarande lämna i sommar

Washington, Nashville, Tampa och Vegas ska alla ha förhandlat med Ottawa, där Vegas enligt TSN-journalisten Bob McKenzie var närmast att få till en deal.

Senators-fansen gör dock bäst i att inte jubla för mycket. Det finns fortfarande en stor möjlighet att Karlsson lämnar i sommar.

– Jag tror han vill vara en Senators för resten av livet. Men jag vill inte prata för honom, det får han göra. Vi får se vad de närmaste månaderna ger, men om Erik Karlsson är en Ottawa-spelare den 1 juli kommer vi ge honom ett kontraktsförslag. Vi måste lyssna (på alla bud) och göra det som är bäst för den här organisationen, säger Dorion.

Däremot fick Erik Karlssons backpartner Johnny Oduya en ny klubb. Han var uppsatt på waiver-listan och plockades upp av Philadelphia Flyers.

Publicerad:

LÄS VIDARE