Sensationen i Vegas: ”Inte många som trott”

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

NEW YORK. Tammesjutton, William Karlsson....

Den hetaste svensken i Las Vegas sedan Ann Margret utökade ledningen i svenska målligan med sin sjuttonde fullträff när sensationernas Golden Knights klippte ytterligare en blytung skalp i Anaheim i natt.

– Det här hade jag inte vågat hoppas på innan säsongen, men inte mig emot. Det är roligt att göra mål, säger han till Sportbladet efter 4-1-segern

Foto: Ethan Miller / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Ankorna från Anaheim hade hoppats att omstarten efter juluppehållet i Honda Center skulle bli en riktig galaföreställning , för mot Vegas kunde stjärncentern Ryan Kesler – som tvingades genomgå en stor höftoperation i somras – äntligen göra säsongsdebut.

Och det började bra. Redan efter 1.40 smekte Rickard Rakell in 1-0 efter läcker framspelning av landsmannen Jakob Silfverberg – och strax därefter var just Kesler nära att öka på.

Men sedan kom det osannolikt framgångsrika expansionslaget från Strippen i Vegas i sin sedvanligt kollektiva push, malde ner ankorna med aggressivitet, speed och oförtröttlig forechecking – och  vände och vann med 4-1.

17:e målet för säsongen

– Det var lite segt i början, men i andra tycker jag vi spelade upp oss ordentligt och sedan var vi bättre laget, säger William Karlsson på telefon från södra Kalifornien.

– Att slå Anaheim borta hör inte till det lättaste, men självförtroendet är stort just nu. När vi gör som vi ska och alla fem på banan jobbar tillsammans är vi svårslagna, det vet vi.

”Wild Bill” satte själv in det dödande smällen när han i början av tredje perioden dök upp framför motståndarkassen och stötte in en fin Jonathan Marchessault-passning på backhand.

Målet var den 24-årige stockholmarens sjuttonde för säsongen och därmed rycker han i toppen av den svenska målligan. Tvåan Filip Forsberg står kvar på femton.

Snacka om sensation.

”Ska försöka fortsätta”

– Det var antagligen inte särskilt många som hade trott att jag skulle göra så många mål och nä, innan säsongen hade nog inte jag heller vågat hoppas på nåt sånt här, kommenterar han.

– Men inte mig emot, det är roligt att göra mål. Jag ska försöka fortsätta på samma sätt.

Även Vegas andre svensk, Oscar Lindberg, tog sig in i protokollet mot Ducks – med sin första assist sedan han kom till Nevada.


Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!