Henke släppte inte en Devil över bron

HOCKEY

Säsongens första nolla i derbyt mot New Jersey

Foto: första nollan i år Henrik Lundqvist höll helt tätt när det som bäst behövdes.

NEW YORK. I natt dånade ramsan på Madison Square Garden igen:

”HEN-RIK! HEN-RIK! HEN-RIK!”

Och det på goda grunder:

Den svenske kungen höll säsongens första nolla i derbyt mot New Jersey.

– Men jag är mest glad över att vi vinner. Det behövde vi så oerhört mycket, säger Rangers-keepern när uppvaktningen efter 2-0-triumfen börjat avta.

Ja, egentligen höll ju Henrik nollan redan i matchen mot Boston förra helgen, men då tvingades han till sist släppa en straff bakom sig.

Nu behövdes inga sådan konstgjord för att fastställa ett slutresultat. Stjärnskottet Nigel Dawes satte två puckar och därmed var det klart, för ”The King” är i sprakande brakform och släppte inte en Devil över bron (ojoj, förlåt...)

”Gått bra länge”

– Jag tycker det gått bra ett längre tag nu, säger han när han efter slutsignalen sitter och pustar i sitt omklädningsrumshörn.

– Det har varit frustrerande att killarna inte kunnat göra mål, men jag kan ju inte påverka om de har problem med till exempel powerplay. Jag fokuserar på det jag ska och det har som sagt känts bra.

– Fast det är klart, jag trodde inte det var sant senast, i Pittsburgh, när jag förstod att vi skulle få stryk med 1-0 en gång till...

Att han håller nollan mot ärkerivalen New Jersey – den förste Rangers-keepern att göra det sedan Mike Richter 1997, enligt uppgift – känns förstås extra gott för Lundqvist.

– Jo, men mest är jag glad över att vi vinner, säger han.

– Det behövde vi så oerhört mycket efter den här uppförsbacken när vi faktiskt spelat bra men inte kunnat göra mål.

– Nu har vi en räcka hemmamatcher och att börja en sådan period med seger är väldigt viktigt. Nu kanske vi kan komma igång här.

Dawes genombrott

Storyn för kvällen i New York var annars nämnde Nigel Dawes genombrott.

Han gjorde några strömatcher för laget i fjol, men höll mestadels till i farmarlaget i Hartford. Det var också där han inledde den här säsongen, men på grund av alla skador fick han för någon vecka sedan chansen i Rangers på nytt – och nu är det alltså denne anonyme 22-åringen som botar n

– Jag är inte förvånad, kommenterar Henrik Lundqvist.

– Han har faktiskt bästa skottet i hela laget. Det är en riktig sniper, som skjuter oerhört snabbt.

Och så tillägger han med ett brett leenden:

– Han gör till exempel ofta mål på mig på träningarna...

Fast ska Rangers leva upp till de enorma förväntningarna vill det till att fler än en 22-årig nykomling börjar producera.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL