Comeback i natt – igen

HOCKEY

Foppa: ”Inte hundraprocentig, men jag måste spela”

Foto: I CENTRUM Flyers är i kris och utan Peter Forsberg förlorar de bara. Men i natt är Foppa tillbaka på isen igen.

NEW YORK

I natt gör Peter Forsberg comeback.

Igen.

– Foten är inte hundraprocentigt bra men jag måste spela nu, säger den otursförföljde stjärnan inför Flyers hemmadrabbning mot Montreal.

Det är ingen som längre håller räkningen på hur många gånger Philadelphia Flyers viktigaste spelare återvänt efter skador den här säsongen. Man minns bara att varje comeback efter blott några omgångar följts av ett nytt bakslag.

– Nu hoppas jag att jag får vara med i laguppställningen ett tag, säger ”Foppa” inför nattens hemmamatch i Wachoiva Center.

– Jag har åkt skridskor på egen hand några dagar och i dag (läs i går) var jag med på en riktig träning. Det kändes bra. Jag ser fram emot att få spela.

”Vi sliter och kämpar”

Den ljumskskada han drog upp direkt efter nyår är i princip läkt. Men foten – eller om det nu är skridskon – trilskas fortfarande.

– Vad kan jag säga? Det är samma sak som det varit hela tiden. Vi sliter och kämpar för att det ska bli bra.

Det märkliga är att den armada av läkare och experter Forsberg träffat de senaste månaderna säger att det inte längre är något fel på de de där ångermanländska fötterna.

– Men den ena foten blir av någon anledning sned i skridskon. Den sitter inte fast som den ska. Tog man röntgen med skridskon på skulle man se att foten sitter snett. Jag har åkt skridskor på de här fötterna i 30 år och vet hur det ska kännas. Men vi jobbar vidare med problemet.

Det lovar ”Foppa” att göra även om nattens comebackförsök misslyckas.

– Det går ju inte att garantera att inget händer. Min förhoppning är att jag kan spela nu. Om inte får vi jobba vidare med att lösa det här.

Coachen: Han är sugen

För omgivningen i Philly är det jackpot varje

gång ”Foppa” får på sig en matchtröja. För faktum är att Flyers spelar bra med ”Foppa” – och uselt utan. Oavsett i vilket skick han är.

– Jag är givetvis glad över att Peter kan spela igen och det är han själv också. Kroppsspråket under träningen vittnar om att han verkligen är sugen, säger coachen John Stevens.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL